Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Απεργούν σήμερα και οι εφοριακοί και θα αποκλείσουν το υπ. Οικονομικών

Απεργούν σήμερα και οι εφοριακοί και θα αποκλείσουν το υπ. Οικονομικών

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν αύριο και οι εφοριακοί, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στης Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες “μετά από έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών που διέλυσαν τον κλάδο και τις υπηρεσίες μας, πετσόκοψαν το εισόδημά μας, έχουν επιβάλει φορολογίες εξοντωτικές, και διέλυσαν το ασφαλιστικά μας ταμεία, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες υποσχέσεις που δεν δίνουν οριστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και είναι σοβαρά. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στην οποία σας καλούμε να συμμετέχουμε μαζικά, προτάσσοντας και τα επί μέρους κλαδικά μας αιτήματα που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο”.

Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας όπως περιγράφονται στην ανακοίνωση είναι τα εξής:
– Διασφάλιση εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, στα πλαίσια της λειτουργίας της ΑΑΔΕ από 1.1.2017 και τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα νέα οργανογράμματα, η μη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού και η υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας, μέσα από στόχους άπιαστους και υπερβολικούς.
– Μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, εντός και εκτός ΓΓΔΕ.
– Άρση του νόμου για ποινικές – αστικές – πειθαρχικές ευθύνες των ελεγκτών,
– Παράταση της παραγραφής και προτεραιοποίηση των εισαγγελικών παραγγελιών που κατακλύζουν τις υπηρεσίες.
– 3.000 νέες προσλήψεις για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που έχουν απογυμνωθεί ώστε να αποτραπεί η παραγραφή σοβαρών υποθέσεων που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες.
– Άρση του αποκλεισμού της ΤΕ κατηγορίας από τη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι εφοριακοί καταλήγουν στο ότι “η μόνη λύση στα προβλήματα είναι η ενότητα και ο αγώνας. Ανατρέψαμε στο παρελθόν μνημονιακές πολιτικές και τώρα ξέρουμε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος”.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *