Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Απόφαση των αγροτών για κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν στο τέλος Ιανουαρίου

Απόφαση των αγροτών για κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν στο τέλος Ιανουαρίου

Απόφαση για κινητοποιήσεις, που θα κορυφωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο μπλόκων στις εθνικές οδούς, ανακοίνωσαν οιαγρότες που συμμετείχαν σήμερα στη πανελλαδική σύσκεψη, την οποία διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Λάρισα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι από 13 ομοσπονδίες και από δεκάδες αγροτικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ενώ την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Μπούτας τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα προβλήματα «ξεκληρίζουν τους αγρότες και κάνουν τους βιομηχάνους και τους εμπόρους πλουσιότερους, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τους αγώνες ενάντια σε αυτή τη πολιτική».
Σχετικά με την συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις, ο κ. Μπούτας είπε πως η συμμετοχή είναι καλή «παρά την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση και όλων αυτών που εχθρεύονται το αγροτικό κίνημα».

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθεί αναλυτικά σε νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στα μέσα Ιανουαρίου.
Όσο αφορά τα αιτήματα, οι αγρότες που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να υπάρξει φορολογία για κάθε πραγματικό εισόδημα, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και κατάργηση των τεκμηρίων.
Επίσης ζητούν την κατάργηση του νόμου που αφορά το ασφαλιστικό των αγροτών και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Σχετικά με το θέμα του ΕΛΓΑ, οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων διεκδικούν να γίνει κρατικός φορέας που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική και ζωική παραγωγή.
Οι αγρότες ζητούν να υπάρχουν κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Διεκδικούν επίσης την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, να μη υπάρξει καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, καθώς και να υπάρξουν έργα υποδομής για την εξασφάλιση της άρδευσης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα

Check Also

Παρέμβαση «βόμβα» Τσίπρα! «Να προσφύγει στη βάση ο Κασσελάκης»

Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και την ώρα που το …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *