Αρχική / ---SLIDER / Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να ενεργοποιήσεις οικονομικά τον κλιματισμό – Το έξυπνο κόλπο

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να ενεργοποιήσεις οικονομικά τον κλιματισμό – Το έξυπνο κόλπο

Μπορεί να βρισκόμαστε στις αρχές Μαΐου αλλά ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα, με θερμοκρασίες που παραπέμπουν περισσότερο σε Ιούνιο.Αν ετοιμάζεσαι να πάρεις ανά χείρας το remote control του κλιματιστικού, πρέπει πρώτα να διαβάσεις τις γραμμές που ακολουθούν.
Νομίζετε πως κάνετε οικονομία ενεργοποιώντας τον κλιματισμό τις ώρες με την περισσότερη ζέστη; Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα δεν καταφέρνετε να κάνετε εξοικονόμηση χρημάτων.

Ο λόγος; Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν όλα τα συστήματα air condition, είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία Inverter, που μέσω θερμοστάτη ελέγχει τη θερμοκρασία του δωματίου συνεχώς. Έτσι, αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας δωματίου και της θερμοκρασίας που έχετε ορίσει στο remote control, τότε το κλιματιστικό θα δουλέψει στο μέγιστο της ισχύς του για να φτάσει γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα που εσείς ορίσατε.

Ποιο είναι το ιδανικό; Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό το πρωί που ακόμα το σπίτι είναι ακόμα δροσερό. Έτσι, θα καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια για να διατηρήσει τη θερμοκρασία όλη μέρα, πάντα με γνώμονα πως θα το έχετε ανοιχτό τις περισσότερες ώρες της ημέρας.Την ίδια ώρα το κλιματιστικό θα καταναλώνει ενέργεια επαναφέροντας τη θερμοκρασία στο επίπεδο που ορίσατε.

Υ.Γ.: Εάν δεν χρησιμοποιούσατε το κλιματιστικό αρκετές ώρες καθημερινά, και ακολουθήσετε την παραπάνω πρακτική, τότε μάλλον θα δείτε την κατανάλωση σε ρεύμα να αυξάνεται.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σοκαρισμένη η Κρήτη από την αυτοκτονία μαθητή λυκείου λόγω ερωτικής απογοήτευσης – Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το cretalive, ο μαθητής της Β’ Λυκείου έστρεψε το όπλο εναντίον …