Αρχική / ---SLIDER / Bloomberg: Η ήττα Τσίπρα στο θέμα της Attica Bank ενισχύει τον Στουρνάρα

Bloomberg: Η ήττα Τσίπρα στο θέμα της Attica Bank ενισχύει τον Στουρνάρα

Ως ήττα του Αλέξη Τσίπρα, που ενισχύει τον Γιάννη Στουρνάρα, ερμηνεύει το Bloomberg τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Attica Bank.

«Στη μάχη ανάμεσα στον κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας και τον πρωθυπουργό, ο πρώτος φαίνεται πως κέρδισε τον πρόσφατο γύρο, δίνοντάς του το πάνω χέρι, σε περίπτωση που τρέφει φιλοδοξίες για επιστροφή στην πολιτική», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Υπάρχει ψυχρός πόλεμος ανάμεσά στους δύο, που κατά καιρούς ξεσπά σε αψιμαχίες», δήλωσε στο Bloomberg ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής νομικής και οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση υπάρχουν πολλές φωνές για την απομάκρυνση του Στουρνάρα, αλλά η ηγεσία καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει, γιατί έχει τη στήριξη της ΕΚΤ», σχολίασε ο ίδιος.

Για όλες τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ασυλία που έχει ως κεντρικός τραπεζίτης για να κάνει πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει προχωρά προσεκτικά όταν έχει να κάνει μαζί του, ανέφερε ακόμη ο κ. Χατζής. «Αυτή η υπόθεση υπήρξε μία ήττα για την κυβέρνηση και μία νίκη για τον Στουρνάρα. Από εδώ και πέρα, κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική», πρόσθεσε.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *