Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες μελών της ΑΕΠΙ

Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες μελών της ΑΕΠΙ

Λίγες ημέρες μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στο λογιστήριο της ΑΕΠΙ, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες των μελών του ΔΣ της εταιρείας.

Κατόπιν πρότασης του εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα, οι δικαστικές αρχές «μπλόκαραν» τους εταιρικούς και προσωπικούς λογαριασμούς των μελών του ΔΣ, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται βάσει του πορίσματος για κακοδιαχείριση των οικονομικών της.

Παράλληλα με την εισαγγελική έρευνα, η ΑΕΠΙ ελέγχεται φορολογικά από την ΦΑΕ Αθηνών, ενώ η Οικονομική Αστυνομία «ξεσκονίζει» τα έγγραφα και τους σκληρούς δίσκους που κατασχέθηκαν από το λογιστήριο της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε σχηματίσει δικογραφία από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την υπόθεση, μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο, ζητώντας από την ΦΑΕ Αθηνών την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015.

Το πόρισμα της Ernst &Young ωστόσο, που έδειξε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ και υπέρογκους μισθούς στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έδωσε ώθηση στην έρευνα και «υποχρέωσε» την ΑΕΠΙ να προχωρήσει, όπως ανακοίνωσε, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλαγές στη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και σε σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για την έγκριση όλων των δαπανών της.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πανελλαδική αποχή για μία εβδομάδα προτείνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στην Αθήνα, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *