Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος τα περί κατάργησης 13ου και 14ου μισθού

Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος τα περί κατάργησης 13ου και 14ου μισθού

Δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τα εργασιακά δηλώνει κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην εφημερίδα «Έθνος».  Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κάνει λόγο για «κατασκευασμένες ειδήσεις που προσπαθούν να παρατείνουν την αβεβαιότητα».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, στο φθινοπωρινό «πακέτο» για τα εργασιακά περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων μέτρων η κατάργηση των δύο μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

«Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που μας επιβάλλονται, οι μεταρρυθμίσεις μας βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε διαταγές από έξω», είχε τονίσει ο κ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ».

Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς πως στην Ελλάδα οι μισθοί ήταν δυσανάλογα υψηλοί προς την παραγωγικότητα, παρατηρεί πως το ύψος του μισθού πότε δεν ήταν το πρόβλημα, ενώ είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε ακόμα

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε το εμβόλιο του κορονοϊού στα φαρμακεία» – Τι είπε για το πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα

«Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία» δήλωσε ο υπουργός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *