Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Τσίπρας από το Στρασβούργο – «Θεσμική αναδιοργάνωση» στα εργασιακά

Δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Τσίπρας από το Στρασβούργο – «Θεσμική αναδιοργάνωση» στα εργασιακά

Στις αλλαγές που έρχονται από το Φθινόπωρο στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπηςστο Στρασβούργο. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφυγική κρίση, στο ρόλο της Ευρώπης και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της χώρας μας, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα.

 

Για τα εργασιακά επεσήμανε ότι χρειάζεται μια «θεσμική αναδιοργάνωση και όχι ισοπέδωση της αγοράς εργασίας», επισημαίνοντας ότι είναι αναγκάια «όχι λιγότερη, αλλά περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

Ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την Ευρώπη, η οποία έχει ανοιχτά τα σύνορά της στη λιτότητα και κλειστά στους πρόσφυγες», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα, μετά τις μονομερείς ενέργεις χωρών της βόρειας Ευρώπης να κλείσουν τα σύνορά τους.

Παράλληλα, προανήγγειλε παρεμβάσεις για τη διασφάλιση των ρομά στην Ελλάδα, αλλά και τη δημιουργία τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα, «που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό,  επειδή οφείλουμε να προσαπίζουμε ενεργά τις δικές μας αρχές και αξίες».

Δείτε ακόμα

Check Also

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Τι δείχνουν τα ποσοστά μετά την εκλογή Κασσελάκη – Διάσπαση βλέπουν 7 στους 10

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες φέρεται να απασχολήθηκε και να παρακολούθησε τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *