Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Δημοσκόπηση: Σημαντικό προβάδισμα ΝΔ – 3 στους 4 δεν εμπιστεύονται τον Αλ. Τσίπρα

Δημοσκόπηση: Σημαντικό προβάδισμα ΝΔ – 3 στους 4 δεν εμπιστεύονται τον Αλ. Τσίπρα

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα το Πρώτο Θέμα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την ALCO φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο φτάνει στις 7,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στην αναγωγή των προτιμήσεων επί των έγκυρων ψηφοδελτίων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,4% έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3% και η Λαϊκή Ενότητα η οποία μπαίνει στο κοινοβούλιο με ποσοστό 3,1% και η Ένωση Κεντρώων με 3% Αντιθέτως εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4% και το Ποτάμι με 2,2% Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 19,6%. Σε ερώτηση για το αν εμπιστεύεστε τον Αλ. Τσίπρα το 75% των πολιτών απάντησε όχι, το 17% ναι και το 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση για το αν «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τη διακυβέρνηση, πρέπει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή;» το 30% απάντησε ότι θέλει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη Βουλή, το 28% εκλογές, το 25% δεν ξέρω /δεν απαντώ ενώ το 17% δείχνει εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση. Επίσης το 72% θεωρεί την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup αρνητική, το 11% θετική ενώ δεν απάντησε το 17%. Σε ότι αφορά τον στόχο για το χρέος το 80% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε να τον εκπληρώσει. μόλις το 8% θεωρεί ότι πέτυχε ενώ το 12% δεν απάντησε.

Η συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε offshore θεωρείται λάθος για το 92% των πολιτών, ενώ μόλις το 3% απάντησε σωστό. Το 5% δεν απάντησε. Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα θα ξεπεραστεί η κρίση το 82% απαντά όχι, το 10% ναι και το 8% δεν απάντησε. Από τη δημοσκόπηση φαίνεται επίσης πως υπάρχει αρνητικό κλίμα στους πολίτες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά και την ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων που φέρνουν ανατροπές στις ζωές όλων των πολιτών. Τα ευρήματα δείχνουν «βουτιά» στη δημοτικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς η αποδοχή από την ελληνική κοινωνία έχει πέσει κατακόρυφα και η εικόνα της τραυματίζεται συνεχώς εν μέσω του σκληρού πακέτου των μέτρων τα οποία υιοθέτησε πρόσφατα και θεωρούνται απαράδεκτα από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Πλήγμα έχει δεχθεί και το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οδηγώντας σε μεγαλύτερο άνοιγμα την ψαλίδα της διαφοράς που χωρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση από την κυβερνητική παράταξη.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 θα προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *