Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Εδώ γελάμε. ΔΝΤ: Δεν ζητάμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα- Πρόγραμμα που να βγαίνουν οι αριθμοί

Εδώ γελάμε. ΔΝΤ: Δεν ζητάμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα- Πρόγραμμα που να βγαίνουν οι αριθμοί

Το αίτημα του ΔΝΤ για ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο και που οι αριθμοί θα βγαίνουν επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση για πρόγραμμα που θα στοχεύει σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ υπογράμμισε εμμέσως πλην σαφώς ότι η ελάφρυνση του χρέους αντισταθμίζει την ανάγκη για νέα μέτρα.

«Δεν ζητάμε περισσότερη λιτότητα και περισσότερα μέτρα για την Ελλάδα» υποστήριξε ο Ράις, ενώ πρόσθεσε ότι «δουλεύουμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους για το πρόγραμμα αυτό».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup πως στις 5 Δεκέμβρη θα παρουσιαστούν νέες προτάσεις για το ελληνικό χρέος, ο Ράις είπε πως «το καλωσορίζουμε και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε».

«Η μείωση χρέους δεν χρειάζεται να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις», ξεκαθάρισε. Τόνισε όμως ότι απαιτείται να είναι γνωστός ο τύπος και ο σκοπός της ελάφρυνσης χρέους.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *