Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Εκπρόσωπος του Σόιμπλε: Προτεραιότητα μας η ενότητα των “27”

Εκπρόσωπος του Σόιμπλε: Προτεραιότητα μας η ενότητα των “27”

«Αυτή τη στιγμή η Ευρωζώνη δεν είναι στο προσκήνιο, όπως τον περασμένο χρόνο, όταν μιλούσαμε για την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ερωτώμενος αν το γεγονός ότι στις τελευταίες συνεντεύξεις του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αναφέρεται πλέον στην Ευρωζώνη σημαίνει ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί.

Κατά την διάρκεια της κρίσης «εργαστήκαμε πολύ επιτυχώς, φτιάξαμε ισχυρούς θεσμούς και εργαλεία και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια αφορμή να σκεφτόμαστε για την κατάσταση στην Ευρωζώνη, ενώ πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο πώς θα κρατήσουμε ενωμένους τους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Μάρτιν Γιέγκερ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών περιορίστηκε να δηλώσει ότι «οι κανόνες πρέπει να τηρούνται» και επισήμανε ότι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει αύριο το Κολέγιο των Επιτρόπων. Στην βάση αυτών των αποφάσεων, εξήγησε, την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί η συζήτηση στο πλαίσιο του Eurogroup και του Ecofin.

Ερωτηθείς ακόμη σχετικά με το εάν το Βερολίνο προτίθεται να συναινέσει, ώστε η ιταλική κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τους κανόνες του «bail-in» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ο Μάρτιν Γιέγκερ παρέπεμψε στην δήλωση της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας: «Ειδικά με το βλέμμα στην Τραπεζική Ένωση, φτιάχτηκαν συγκεκριμένοι κανόνες για την εκκαθάριση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δεν μπορούμε κάθε δύο χρόνια να φτιάχνουμε εκ νέου τα πράγματα. Επενδύσαμε ήδη πολλή ενέργεια», είχε δηλώσει η Ανγκέλα Μέρκελ σχετικά.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε το συνέδριο την πρόταση για κάλπες -Κασσελάκης: Έληξε, δεν πάμε σε εκλογές

Μόλις μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση Φάμελλου και σηκώθηκαν οι κάρτες – και ενώ είχε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *