Αρχική / ---SLIDER / Εκτός φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Εκτός φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο πρωην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, συγκέντρωσε το ποσό των 200.000 ευρώ για την εγγύηση και πλέον είναι ελεύθερος. Δωρεές φίλων και υποθήκη ακινήτου έδωσαν τη λύση
Ένα βήμα πριν αποφυλακιστεί βρίσκεται πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ύστερα από τη δικαστική απόφαση να καταβληθεί η εγγύηση των 200.000 ευρώ και με άλλους τρόπους πλην των μετρητών.

Δεν αποκλείεται μάλιστα όλα να ειναι έτοιμα ακόμη και σήμερα, καθώς οι “δωρεες” φιλων σε μετρητά αλλά και με υποθήκη ακινήτου, φαίνεται πως έχουν συγκεντρωθεί. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα μετρητά, φίλος του πρώην υπουργού φέρεται να διέθεσε ακίνητό του στην επαρχία, προκειμένου να μπει ως ασφαλεια καθώς προσημειώθηκε για το ποσό των 120.000 ευρώ. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Άκη Τσοχατζόπουλου, αν όλα πάνε καλά απομένουν μόνο μερικές γραφειοκρατικές λεπτομέρειες για να αποφυλακιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακων “Άγιος Παύλος” μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Ιπποκράτειο, μερικές ημέρες ύστερα από την επέμβαση τριπλού μπάι πας στην οποία υπεβλήθη. Πάντως, άνθρωποι που βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί του αυτές τις ημέρες, αναφέρουν στο news247 ότι ο ίδιος “είναι ικανοποιημένος με τις εξελίξεις, όμως φαίνεται περισσότερο θορυβημένος με την κατάσταση της υγείας του και την αναγκη να νοσηλευτεί υπόβκαλύτερες συνθήκες”.

Χθες, η υπεράσπισή του κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο, από όπου απουσίαζε οπως ήταν αναμενομενο ο Άκης Τσοχατζόπουλος αλλά όχι και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η οποία έδειχνε ιδιαίτερα αγχωμένη για την έκβαση της υπόθεσης.

Τελικά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά πλειοψηφία δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε, και έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τείτου προσώπου. Ένα μέλος της σύνθεσης έκρινε πως θα πρέπει το ποσό της εγγυοδοσίας θα πρέπει να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πανελλαδική αποχή για μία εβδομάδα προτείνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στην Αθήνα, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *