Αρχική / ---SLIDER / Έως την Παρασκευή η καταβολή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Έως την Παρασκευή η καταβολή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου 6,45 εκατομμύρια πολίτες θα πρέπει να έχουν καταβάλει την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ, ενώ ακολουθούν άλλες τέσσερις δόσεις, που λήγουν στα τέλη των μηνών Οκτωβρίου 2018, Νοεμβρίου 2018, Δεκεμβρίου 2018 και Ιανουαρίου 2019.Την ίδια στιγμή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα πρέπει να καταβάλλουν τη δεύτερη δόση των φόρων που έχουν βεβαιωθεί από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Αναλυτικότερα, στην περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτων δεν καταβάλει το ποσό οφειλής που αναγράφεται στο TAXIS έχει δύο επιλογές: Είτε να πληρώσει τη δόση με την προσαύξηση ή θα εντάξει όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ σε ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται πως όποιος δεν πληρώσει την πρώτη δόση αυτή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Επιπλέον αν κάποιος φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει σε 5 δόσεις τον ΕΝΦΙΑ, μπορεί να δηλώσει αδυναμία πληρωμής του φόρου. Ο φορολογούμενος θα μπει στην πάγια ρύθμιση για πληρωμή σε 12 δόσεις του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ 2018 (δηλαδή οι 5 δόσεις θα γίνουν 12). Η άλλη λύση για τον φορολογούμενο είναι η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας σε περισσότερες δόσεις (έως 12).Υπενθυμίζεται πως η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις:
-Η πρώτη 28 Σεπτεμβρίου 2018
-Η 2η δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2018
-Η 3η δόση έως τις 30 Νοεμβρίου 2018
-Η 4η δόση έως τις 28 Δεκεμβρίου 2018
-Η 5η δόση έως τις 31 Ιανουαρίου 2019

Δείτε ακόμα

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε το εμβόλιο του κορονοϊού στα φαρμακεία» – Τι είπε για το πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα

«Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία» δήλωσε ο υπουργός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *