Αρχική / ---SLIDER / Επιμένει το ΔΝΤ στη μείωση των συντάξεων

Επιμένει το ΔΝΤ στη μείωση των συντάξεων

Η μείωση των συντάξεων, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, είναι απαραίτητη για την δημιουργία ενός φιλικού για την ανάπτυξη δημοσιονομικού μείγματος, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση τύπου στην Ουάσινγκτον.




Παράλληλα, τόνισε ότι η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία όπως υπενθύμισε συμφωνήθηκαν το 2017, θα στείλει στους επενδυτές το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εποπτείας, εξετάσθηκε ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο», ενώ για την επόμενη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ανέφερε ότι θα γίνει στις αρχές του 2019.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠ

Δείτε ακόμα

Check Also

Δουλειά στην Αμαλιάδα έπιασε η Ειρήνη Μουρτζούκου: «Φαίνεται ικανοποιημένη και δικαιωμένη»

Η Ειρήνη Μουρτζούκου βρίσκεται στην Αμαλιάδα και έχει ήδη ξεκινήσει δουλειά, όπως αποκάλυψε ο ιδιωτικός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *