Αρχική / ---SLIDER / Επιμένει ο Παπανδρέου στο «λεφτά υπάρχουν». Συμφωνεί και ο Γιόσκα Φίσερ

Επιμένει ο Παπανδρέου στο «λεφτά υπάρχουν». Συμφωνεί και ο Γιόσκα Φίσερ

Στην τοποθέτησή του στο Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χθες, Δευτέρα, ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε την μαρτυρία του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας ο οποίος τον… δικαίωσε αναδρομικά. Οπως διηγήθηκε ο Γ. Παπανδρέου: «Χθες ήμουν με τον Γιόσκα Φίσερ, πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Πράσινος και φίλος της Ελλάδας. Ξέρετε τι μου είπε; Λεφτά υπάρχουν. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Πρέπει να κατακτήσετε την αξιοπιστία με σοβαρές μεταρρυθμίσεις – προοδευτικές. Τότε θα εμφανιστούν και επενδυτικά χρήματα».

Ο Γ. Παπανδρέου πάντως, λίγο παρακάτω έδειξε να έχει επίγνωση των ευθυνών του: «Ήμουν ο τελευταίος πρωθυπουργός αυτής της μεγάλης και ιστορικής παράταξης» για να προσθέσει: «Πρώτα απ’ όλα, πρώτος εγώ, έχω αναλάβει την ευθύνη λαθών και παραλείψεων. Στο κόμμα γιατί οι εξελίξεις δεν επέτρεψαν να τα αλλάξουμε όλα όπως θα έπρεπε και στην κυβέρνηση, γιατί δεν κάναμε ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις (…) Είμαι πάντα έτοιμος να δεχθώ κριτική, αλλά δεν θα δεχθώ κριτική, για επιλογές που έκανα, βάζοντας μπροστά τη χώρα και όχι το κόμμα».
Οσο για τον νέο επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε: «Έχω μια αντίληψη για την άσκηση της πολιτικής, με την οποία μπορεί κάποιοι ή ακόμη και πολλοί, να διαφωνούν.

Δεν με ενοχλεί. Διαφωνούμε. Αλλά έτσι είμαι, αυτό πιστεύω. Και δεν θέλω τον ηγέτη δυνάστη. Οι καιροί των ελιτισμών και των σωτήρων έχουν παρέλθει».

iefimerida.gr

Δείτε ακόμα

Check Also

Φρικτή τραγωδία: Μάνα και κόρη πέθαναν από καρκίνο μέσα σε δύο μήνες!

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη σε μια οικογένεια στην Κατερίνη. Μητέρα και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *