Αρχική / ---SLIDER / ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ: Ντάισελμπλουμ: «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019»

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ: Ντάισελμπλουμ: «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019»

Την ανάγκη να στηριχθεί με κάθε τρόπο η πολιτική σταθερότητα και να μην υπάρξουν εκλογές πριν από το τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, το 2019, τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ , επισημαίνοντας πως οι πρόωρες εκλογές του 2014 ήταν λάθος, διότι δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί το δεύτερο μνημόνιο, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η οικονομία της χώρας και να χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα.Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην «Καθημερινή της Κυριακής» με τίτλο: «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019», επισημαίνει ότι το”κλειδί” είναι η πολιτική σταθερότητα.
«Η Ελλάδα την έχει τώρα, οι εκλογές είναι για το 2019, ας τις κρατήσουμε για τότε. Η στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους σας και η αποφυγή συγκρούσεων, σαν και αυτές που είχαμε στις αρχές του 2015, μια επαγγελματική καθαρή συνεργασία σαν και αυτή που έχουμε τώρα, η διαχείριση της εξόδου από το πρόγραμμα, μια συμφωνία για περαιτέρω μείωση του χρέους θα φέρουν το σωστό αποτέλεσμα», λέει.

Ο κ.Ντάισελμπλουμ τονίζει ότι «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος».
Ο «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν,η εμπιστοσύνη να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη» σημειώνει και διαμηνύει πως αυτά πρέπει να γίνουν από τώρα μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Εάν επιτύχουμε αυτά, είμαι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Επιπλεόν ο κ. Ντάισελμπλουμ εκτιμά ότι η στάση της Γερμανίας μετά την αποχώρηση του Β. Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να αλλάξει.

Δείτε ακόμα

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε το εμβόλιο του κορονοϊού στα φαρμακεία» – Τι είπε για το πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα

«Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία» δήλωσε ο υπουργός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *