Αρχική / ---SLIDER / Φ. Γεννηματά: Καμία συμμαχία με ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Φ. Γεννηματά: Καμία συμμαχία με ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Της αυτόνομης πορείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπεραμύνθηκε η Φώφη Γεννηματά, καθιστώντας αναγκαίο τον διακριτό της ρόλο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέα Δημοκρατίας.

Από το βήμα της κοινής συνεδρίασης των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και της Κίνησης Πολιτών – κομμάτων που απαρτίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη – η κα Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.» και έστειλε μήνα θεσμικής και πολιτικής θωράκισης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στη συνέχεια, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για «δημιουργία εντυπώσεων» ως προς το ζήτημα του χρέους. «Πρόκειται για μία ακόμη εξαπάτηση του ελληνικού λαού» έσπευσε να σημειώσει.

Από την άλλη πλευρά, συνέχισε, θα πρέπει να αποτραπεί μία δεξιά παλινόρθωση, καθώς η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα φέρει στο προσκήνιο τις λέξεις αξιοπιστία, εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση, προοπτική και ελπίδα.

Απευθυνόμενος προς το εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απηύθυνε έκκληση περιστολής των «αδέσποτων προσωπικών φιλοδοξιών» και ζήτησε να «αφήσουμε πίσω τους δειλούς και τους καιροσκόπους». «Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν τα προβλήματα των Ελλήνων και το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα» συνέχισε, στο ίδιο ύφος.

Σχολιάζοντας τις ευρύτερες εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη, η κα Γεννηματά προειδοποίησε για τον κίνδυνο του λαϊκισμού και αξίωσε τη χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας, την ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών, την εμβάθυνση της κοινωνικής Ευρώπης και την ολοκλήρωση των κοινών πολιτικών ασφάλειας και άμυνας.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *