Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Γαλλία: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θέτει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος

Γαλλία: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θέτει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε με συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της συνόδου του ΕΚ στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήριος Ζαριανόπουλος.
Στην συνέντευξη συμμετείχαν, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλιώνης και ο αντιπρόεδρος Γιάνης Ζαγγανάς.

Είναι μια «συνέντευξη-καταγγελία για την απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του ΕΚ να απορρίψει την αναφορά της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις και αυτό με τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσαν.

Η εν λόγω απόφαση της Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα, «ακολουθεί τη γραμμή της ΕΕ όπως την είχε εκφράσει πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος ο Γιούνκερ» δήλωσε ο Σ. Ζαριανόπουλος.
Υπενθύμισε ότι σε σχετικό ερώτημα του ΚΚΕ, ο κ. Γιούνκερ απάντησε ισχυριζόμενος ότι «η ΕΕ δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει και βαρύνει σε διακρατικές διαφορές. Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει να παίρνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει ακόμα και στρατιωτικά όπου θίγονται τα συμφέροντά της » τόνισε ο ευρωβουλευτής.

«Είναι μια απόφαση απαράδεκτη, που καταδικάζει τα θύματα, αθωώνει τους θύτες και καταπατά διεθνείς συμβάσεις στα ζητήματα των επανορθώσεων» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ευθύνες καθώς και η σημερινή κυβέρνηση, στην οποία είχε διαβιβασθεί επισήμως η αναφορά πριν από ένα χρόνο, χωρίς να κάνει τίποτα απολύτως. Το μόνο που έκανε είναι, ότι λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών έστειλε μέσω ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το πόρισμα της κοινοβουλευτικής επιτροπής της ελληνικής Βουλής, με το οποίο όμως δεν διατυπώνεται αίτημα από την πλευρά της κυβέρνησης».

«Και αυτή η κυβέρνηση επομένως, αρνείται να θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως το δήλωσε και ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ λέγοντας όπως οι προηγούμενοι…θα δούμε, πότε, πως κλπ.

Είναι μια στάση που δίνει όπλα στις γερμανικές κυβερνήσεις για να συνεχίσουν να αρνούνται, όπως έγινε χθες με τις δηλώσεις εκπροσώπου της γερμανικής Καγκελαρίας που για ακόμα μια φορά αρνήθηκε» τόνισε ο κ. Ζαριανόπουλος.

Ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε τέλος ότι με τη συνεργασία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις για το θέμα των αποζημιώσεων, με πρώτη τη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα, στις 18:30 έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

Δείτε ακόμα

Check Also

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ξεκινά, στις 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα, ενώ τα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *