Αρχική / ---SLIDER / Γεροβασίλη: Αν το ΔΝΤ δεν μπει στο πρόγραμμα δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα

Γεροβασίλη: Αν το ΔΝΤ δεν μπει στο πρόγραμμα δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα

«Είναι μία ισορροπημένη, βιώσιμη, διαχειρίσιμη συμφωνία, που αποτελεί βήμα εξόδου από τη σκληρή επιτροπεία» επισήμανε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Θέλω να δω ποιος δεν θα ψηφίσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της εισφοράς στα φάρμακα…», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που θα κρατήσει η αντιπολίτευση.

Επιπλέον, η υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρεκκλίνει από αυτά που υπέγραψε το 2015 και ότι το μνημόνιο λήγει το 2018, ενώ τόνισε ότι οι προβλέψεις από το 2019 και μετά εντάσσονται στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου που έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν όλες οι χώρες της ΕΕ.

Τέλος η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι εφόσον υπάρξει η ρύθμιση του χρέους, τότε η χώρα θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη και συνέχισε λέγοντας ότι «εάν το ΔΝΤ δεν μπει στο πρόγραμμα, τίποτε από αυτά τα μέτρα δεν θα ισχύει. Τότε θα κινηθούμε στο πλαίσιο που έχουμε υπογράψει με τους Ευρωπαίους για 3,5% πλεόνασμα».

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή: Τσιμπήματα από θαλάσσιες ανεμώνες κατέκλυσαν το Ναύπλιο! Τι πρέπει να προσέχουμε!

Δερματικά προβλήματα σε μικρά παιδιά προκάλεσε η παρουσία ανεμώνων σε θάλασσα του Ναυπλίου. Η θαλάσσια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *