Εδώ και αρκετό καιρό, δημοσιεύματα ήθελαν τον Γιώργο Αυτιά να βάζει υποψηφιότητα με την Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές. Τελικά ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε τις φήμες, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από τη δημοσιογραφία κατεβαίνει στον στίβο της πολιτικής.
Η ανακοίνωση έγινε στην κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών και Ιδιωτικών Θαλαμηγών όπου ο Γιώργος Αυτιάς ήταν επίτιμος προσκεκλημένος. Η Μάγδα Τσέγκου, με την οποία ο δημοσιογράφος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, είχε αναλάβει την παρουσίαση της εκδήλωσης και “πρόδωσε” την υποψηφιότητά του.
«Ο Γιώργος Αυτιάς κατεβαίνει στις ευρωεκλογές και σήμερα είναι η πρώτη εμφάνισή του, οπότε να του ευχηθούμε καλή επιτυχία όλοι μαζί. Και να σας πω και μία είδηση. Έγινε ένα γκάλοπ με τον Γιώργο Αυτιά Να μαντέψουμε τι βγαίνει; Πρώτος βγαίνει ο Αυτιάς στις δημοσκοπήσεις. Καλή επιτυχία» είπε η Μάγδα Τσέκου που ανέβασε και σχετικό βίντεο στο Instagram.
«Πριν αποχωρήσω από αυτό το επάγγελμα, πριν μου κάνει την τιμή η χώρα να φορέσω τη φανέλα της εθνικής γιατί εκεί δίνεις αγώνα για την κοινωνία… Δεν σκόπευα να πω τίποτα. Δεν είμαι πολιτικός βρε παιδιά. Πρέπει να πάμε κάπου εκεί, τουλάχιστον ένας που να ξέρει οικονομικά. Να είστε καλά, σας αγαπώ πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αυτιάς ύστερα από σχόλιο της παρουσιάστριας της εκδήλωσης.