Αρχική / ---SLIDER / Η Χαμάς κρατά ομήρους περισσότερους από 100 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ξένων υπηκόων

Η Χαμάς κρατά ομήρους περισσότερους από 100 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ξένων υπηκόων

Το Ισραήλ καταγγέλλει περισσότερους από 600 νεκρούς στρατιωτικούς και πολίτες μετά την εισβολή της Χαμάς. Η γερμανική Der Spiegel μεταδίδει πως η Χαμάς έχει απαγάγει τουλάχιστον 100 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ξένων υπηκόων.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε και επίσημα την κήρυξη πολέμου στη Χαμάς, ανοίγοντας τον δρόμο για την ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί.


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει από το Σάββατο ότι η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο, ενώ η στρατιωτική διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει στην επιστράτευση δεκάδων χιλιάδων εφέδρων.
Σύμφωνα με τον Guardian, αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο διερευνούσαν επειγόντως τους ισχυρισμούς ότι πολλοί Αμερικανοί και ένας Βρετανός πολίτης μπορεί να ήταν όμηροι.

Σύμφωνα με αναφορές, ενώ οι περισσότεροι όμηροι συνελήφθησαν από ένοπλους Παλαιστίνιους, ορισμένοι Παλαιστίνιοι άμαχοι που βρίσκονταν στο Ισραήλ μπορεί να είχαν επίσης αιχμαλωτιστεί.
Το Ισραήλ έχει ζητήσει βοήθεια από το Κάιρο για την ασφάλεια ομήρων
Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ είχε ήδη ζητήσει βοήθεια από το Κάιρο για να διασφαλίσει την ασφάλεια των ομήρων και ότι ο αρχηγός πληροφοριών της Αιγύπτου επικοινώνησε με τη Χαμάς προκειμένου να αναζητήσει πληροφορίες.


Ο αξιωματούχος, όπως μεταδίδει ο Guardian, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι ηγέτες ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν ακόμη «πλήρη εικόνα» των ομήρων, ωστόσο είναι σίγουρο ότι είναι «δεκάδες».
«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αρκετές δεκάδες», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: spiegel.de, guardian

Δείτε ακόμα

Check Also

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων του Ιού Κοξάκι, στα παιδιά – Συμπτώματα και μέτρα πρόληψης

Αύξηση των περιστατικών Κοξάκι (Coxsackie) σε παιδιά στην επικράτεια επισημαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *