Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Η Μέρκελ για την ήττα στο Βερολίνο: Εχω ευθύνη, αν μπορούσα θα γύριζα πολλά χρόνια πίσω

Η Μέρκελ για την ήττα στο Βερολίνο: Εχω ευθύνη, αν μπορούσα θα γύριζα πολλά χρόνια πίσω

Η Ανγκελα Μέρκελ ανέλαβε μέλος της ευθύνης για τη δεύτερη εκλογική «σφαλιάρα» που υπέστη το κόμμα της, στο Βερολίνο αυτή τη φορά και πρόσθεσε ότι αν μπορούσε, θα γύριζε τον χρόνο πίσω, για να προετοιμαστεί καλύτερη η Γερμανία για τους πρόσφυγες.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) υπέστησαν τη δεύτερη εκλογική ήττα τους μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς συγκέντρωσαν στο Βερολίνο το χαμηλότερο ποσοστό τους από το 1990 στις περιφερειακές εκλογές, με τους ψηφοφόρους να απορρίπτουν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων της Καγκελαρίου, στην προσφυγική κρίση.

«Αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί ως επικεφαλής του κόμματος και καγκελάριος», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Ο τόνος της ήταν ο πιο συμβιβαστικός που έχει χρησιμοποιήσει όσο είναι στην εξουσία, σχολίασε το Reuters.

Η Καγκελάριος παραδέχθηκε ότι θα έκανε τα πράγματα διαφορετικά, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, για να προετοιμάσει τη χώρα καλύτερα ώστε να αντιμετωπίσει την εισροή περίπου 1 εκατ. προσφύγων που έφτασαν εκεί πέρυσι. «Αν μπορούσα, θα γύριζα πίσω πολλά, πολλά χρόνια», είπε.

Σχολιάζοντας πρόσφατη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 82% των ψηφοφόρων θέλουν να αλλάξει την πολιτική της στην προσφυγική κρίση, ανέφερε «Αν ήξερα τι αλλαγή πολιτικής θέλει ο κόσμος, θα ήμουν έτοιμη να το σκεφτώ και να το συζητήσω. Αλλά η δημοσκόπηση δεν δίνει καμία τέτοια συμβουλή».

Αν η επιθυμία των Γερμανών είναι να μην «σαρωθεί» η χώρα από την ανεξέλεγκτη και δίχως κανόνες μετανάστευση «τότε αυτό ακριβώς είναι για το οποίο μάχομαι».

Οταν ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να είναι υποψήφια στις εκλογές του 2017, χαμογέλασε και αρνήθηκε να σχολιάσει. Σημείωσε όμως ότι έχει ακόμη κίνητρο.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *