Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Η Ρώμη αποσύρεται από την «κούρσα» για τους Ολ. Αγώνες του 2024: Ακόμη πληρώνουμε εκείνους του 1960

Η Ρώμη αποσύρεται από την «κούρσα» για τους Ολ. Αγώνες του 2024: Ακόμη πληρώνουμε εκείνους του 1960

Η νέα δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, ουσιαστικά έβαλε τέλος στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 από την «αιώνια πόλη», δηλώνοντας ότι η διοργάνωση θα έθαβε την ιταλική πρωτεύουσα κάτω από βουνά χρέους και τόνους τσιμέντου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς ήδη η Βοστώνη και το Αμβούργο έχουν αποσυρθεί από την κούρσα για της διοργάνωση του 2024, ενώ οι «αθάνατοι» πασχίζουν να πείσουν πιθανές διοργανώτριες πόλεις ότι αξίζει να αναλάβουν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Βοστώνη αποσύρθηκε εξαιτίας οικονομικών ανησυχιών, ενώ οι κάτοικοι του Αμβούργου τάχθηκαν ενάντια στην υποψηφιότητα, σε δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ήταν υπέρ της υποψηφιότητας της Ρώμης, αλλά χρειαζόταν τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου για να προχωρήσει. Μετά από την απόφαση της Ράτζι, το Παρίσι, το Λος Αντζελες και η Βουδαπέστη είναι οι μόνες πόλεις που συνεχίζουν να διεκδικούν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

«Θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μας να υποστηρίξουμε μία τέτοια υποψηφιότητα», δήλωσε η Ράτζι, που κέρδισε τις εκλογές τον Ιούνιο. «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των Ολυμπιακών αγώνων και του αθλητισμού. Αλλά δεν θέλουμε να αποτελέσουν μία δικαιολογία για περισσότερο τσιμέντο στην πόλη. Δεν θα το επιτρέψουμε», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι η «αιώνια πόλη» ακόμη πληρώνει τα χρέη από τους Ολυμπιακούς αγώνες που είχε φιλοξενήσει το 1960.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες συχνά ξεφεύγουν από τον προϋπολογισμό, συνέχισε η Ράτζι και η πόλη δεν μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο, που θα άφηνε την Ρώμη με αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες δεν χρειάζεται.

Η Ράτζι παρουσίασε και μία μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία σε όλες τις διοργανώσεις των τελευταίων 40 ετών, οι δαπάνες ξεπέρασαν κατά τουλάχιστον 50% τον αρχικό προϋπολογισμό.

Η Ρώμη είχε μπει στη διαδικασία διεκδίκησης και των Ολυμπιακών αγώνων του 2020, αλλά ο τότε πρωθυπουργός Μάριο Μόντι απέσυρε την υποψηφιότητα, εξαιτίας ανησυχίας για την ιταλική οικονομία.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *