Αρχική / ---SLIDER / Η ταραχώδης προσωπική ζωή του Χόκινγκ -Οι δύο γάμοι, οι απιστίες και οι φήμες περί κακοποίησης [εικόνες]

Η ταραχώδης προσωπική ζωή του Χόκινγκ -Οι δύο γάμοι, οι απιστίες και οι φήμες περί κακοποίησης [εικόνες]

Μπορεί τα διεθνή Mέσα να έδωσαν βάση στο έργο του και στη νόσο του και το πώς κατάφερε να μείνει ζωντανός τη στιγμή που δεν μπορούσε να κουνηθεί, αλλά ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησε και αγαπήθηκε στη ζωή.

Πολλοί θα χαρακτήριζαν την προσωπική του ζωή πολυτάραχη, καθώς δύο γάμοι, δύο χωρισμοί και τρία παιδιά δεν είναι λίγα, αν σκεφτεί κανείς πως ο διάσημος αστροφυσικός περνούσε τη μέρα του δουλεύοντας τόσο πολύ που κοιμόταν ελάχιστα.

Βέβαια δεν ήταν κρυφό πως οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του Χόκινγκ ήταν «οπλισμένες» με τεράστια υπομονή, επιμονή και κατανόηση.

Ο πρώτος γάμος με την Τζέιν Γουάιλντ

H Τζέιν Γουάιλντ

Η πρώτη του γυναίκα ήταν η Τζέιν Γουάιλντ, η οποία τον γνώρισε ακριβώς την περίοδο που ο Χόκινγκ έμαθε ότι πάσχει από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση και παρατηρούσε τα άκρα του να παραλύουν και να δυσκολεύεται σε κίνηση και ομιλία.

Ο Στίβεν Χόκινγκ και η Τζέιν Γουάιλντ παντρεύτηκαν το 1965, ενώ για την ακρίβεια η σχέση τους ξεκίνησε αφότου ο ίδιος έμαθε πως πάσχει από την ασθένεια και κράτησε για τριάντα ολόκληρα χρόνια.

Η ζωή τους ως παντρεμένοι τα πρώτα χρόνια ήταν μοιρασμένη ανάμεσα σε Βρετανία και Αμερική, καθώς το ζευγάρι έμενε στο Λονδίνο, όπου η Τζέιν σπούδαζε ακόμη και όποτε είχε ευκαιρία ταξίδευε μαζί του στην Αμερική σε συνέδρια.

H Τζέιν Γουάιλντ

Δύο χρόνια μετά (το 1967) ήρθε στη ζωή τους ο πρώτος τους γιος, ο Ρόμπερτ, την περίοδο μάλιστα που ο Χόκιγνκ ολοκλήρωνε τη διατριβή του σχετικά με τη φράση «ο κόσμος μπορεί να ξεκίνησε ως μοναδικότητα».

Η Τζέιν πέρασε τα επόμενα χρόνια κοντά στον σύζυγό της βοηθώντας τον τόσο με τη δουλειά του, όσο και με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε καθημερινά.

Το 1970 ήρθε στον κόσμο η μοναχοκόρη τους, Λούσι Χόκινγκ, και εννιά χρόνια μετά γεννήθηκε ο μικρότερος γιος τους, Τίμοθι.

Η κρυφή έλξη της Τζέιν με άλλον

Ωστόσο, ο γάμος τους, όσο κι αν προσπαθούσαν να τον κρατήσουν ακέραιο, δεν άντεξε στον χρόνο. Κομβικό ρόλο σε αυτό ίσως και να έπαιξε η σχέση της Τζέιν με τον μουσικό Τζόναθαν Τζόουνς, ο οποίος βρισκόταν πολύ κοντά στην οικογένεια, βοηθώντας κυρίως την Τζέιν με τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς της και τα παιδιά της.

Ο Τζόναθαν από τότε που γεννήθηκε ο Τίμοθι άρχισε να μένει στο σπίτι της οικογένειας, ενώ η αγάπη του για τη θρησκεία ήταν το πρώτο πράγμα που τον έφερε κοντά με την Τζέιν.

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχέση τους έμεινε πλατωνική για χάρη της οικογένειας, αλλά στη βιογραφία του ο Χόκινγκ αναφέρει πως η κοντινή σχέση που είχε ο μουσικός με τη γυναίκα του τον ενοχλούσε, όπως επίσης τον ενοχλούσε το γεγονός πως ο μουσικός είχε αναλάβει τόσο πολλά καθήκοντα, που είχε σχεδόν τον ρόλο του συζύγου στην οικογένεια.

Με μία από τις νοσοκόμες του

Εκείνη την περίοδο ο Χόκινγκ αρρώστησε τόσο βαριά που η Τζέιν ρωτήθηκε αν επιθυμούσε να τερματιστεί η υποστήριξη που τον κρατούσε στην ζωή. Η ίδια αρνήθηκε, αλλά η συνέπεια ήταν μία τραχειοτομή, που θα απαιτούσε την εικοσιτετράωρη νοσηλευτική φροντίδα και θα τον ανάγκαζε να μην μπορεί να μιλήσει καθόλου.

Μία από τις νοσοκόμες που θα τον φρόντιζαν κάθε μέρα ήταν η Ελέιν Μέισον, η οποία έμελλε να γίνει και η επόμενη γυναίκα του.

Δεύτερος γάμος με τη νοσοκόμα του

Η Ελέιν Μέισον

Η Μέισον τον «έκανε» το 1990 να εγκαταλείψει το σπίτι του και την οικογένειά του και να ζήσει μαζί της.

Η ίδια ωστόσο δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τις τόσες νοσοκόμες και τους γιατρούς που ήταν καθημερινά στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να νιώσει οικογενειακή θαλπωρή.

Οι ισχυρισμοί περί κακοποίησης του Χόκινγκ από τη γυναίκα του και η αστυνομική έρευνα

Μετά από 7 χρόνια γάμου το περιοδικό Vanity Fair δημοσίευσε ένα σοκαριστικό άρθρο το οποίο έλεγε πως ο διάσημος επιστήμονας κακοποιούνταν από τη σύζυγό του.

Αρθρα που διερευνούσαν αυτή την πληροφορία είχαν κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή μάλιστα και από την Times και την Telegraph, με αποτέλεσμα η βρετανική αστυνομία να διεξαγάγει έρευνα.

Η υπόθεση έκλεισε χωρίς πόρισμα εναντίον της συζύγου του, καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία.

Τις αποκαλύψεις για την υγεία του Χόκινγκ έκανε μετά η ίδια του η κόρη Λούσι, η οποία παραδέχτηκε πως ήταν εκείνη που φώναξε την αστυνομία για να ερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η μητριά της φερόταν στον πατέρα της.

Κάποιοι ανεξήγητοι τραυματισμοί, μώλωπες και εκδορές στο σώμα του ήταν και ο λόγος που είχε θορυβηθεί τότε ο βρετανικός Τύπος.

Από την πλευρά του, ο Στίβεν Χόκινγκ δεν παραδέχτηκε ποτέ πως έπεσε θύμα κακοποίησης από τη γυναίκα του, ενώ και η κόρη του ανέφερε πως ο πατέρας της δεν της είχε παραδεχθεί κάτι τέτοιο.

Το θέμα είχε πάρει πολλές μεγάλες διαστάσεις, με μετέπειτα πολλές νοσοκόμες να περιγράφουν με τα χειρότερα λόγια τη δεύτερη σύζυγο του Χόκινγκ και να υπονοούν πως την είχαν ικανή για να κακοποιεί τον αστροφυσικό.

Οι ισχυρισμοί έδιναν και έπαιρναν κατά της Μέισον, για την οποία είχαν γραφτεί τα πάντα. Ότι του προκάλεσε κάταγμα στον καρπό, ότι του είχε σπάσει το χέρι χτυπώντας το στο αναπηρικό του καρότσι, ότι του έκοψε το μάγουλο με ένα ξυράφι, ότι τον άφησε μόνο του στον κήπο μία μέρα με καύσωνα, με αποτέλεσμα να υποστεί θερμοπληξία και σοβαρό έγκαυμα από τον ήλιο, κ.λπ.

Εν τέλει ο Χόκινγκ δεν παραδέχτηκε ποτέ όλα τα παραπάνω και γενικά πως η γυναίκα του είχε κακή συμπεριφορά απέναντί του, παρόλο που πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η περηφάνια του δεν θα του επέτρεπε ποτέ να παραδεχτεί πως κακοποιούνταν.

Ο χωρισμός και η επανασύνδεση με την πρώην

Εν τέλει, ο γάμος τους κράτησε περίπου 10 χρόνια, καθώς το 2006 χώρισαν, με αποτέλεσμα ο Χόκινγκ να αποκτήσει ξανά στενές σχέσεις και με τα παιδιά του, τα εγγόνια του και με την πρώτη του γυναίκα, την Τζέιν.

Ηταν, σύμφωνα με τον ίδιο, μία από τις ευτυχέστερες στιγμές της ζωής του.

Με μία από τις νοσοκόμες του

Να σημειωθεί πως λέγεται ότι πριν ο Χόκινγκ επανασυνδεθεί με την Τζέιν είχε γνωρίσει μία επιστήμονα, φυσικομαθηματικό, την οποία είχε αρχίσει να θαυμάζει για την εξυπνάδα της και τον τρόπο σκέψης της.

Λέγεται, λοιπόν, πως η επανασύνδεση με την Τζέιν έγινε χωρίς ο διάσημος επιστήμονας να κόψει επαφές με τη φυσικομαθηματικό, έχοντας έτσι μία πιο «ανοιχτή» σχέση με τις δύο γυναίκες.

Η σημερινή ανακοίνωση των παιδιών του για τον θάνατο του Χόκινγκ

Όσον αφορά τα παιδιά του, αυτά προέβησαν σήμερα σε μία ανακοίνωση για τον χαμό του πατέρα τους, στην οποία αναφέρουν πόσο πολύ λυπούνται.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι που ο αγαπημένος μας πατέρας πέθανε σήμερα. Ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας και ένας εξαιρετικός άνθρωπος, του οποίου η δουλειά και η κληρονομιά θα ζουν για πολλά χρόνια», ανέφερε η δήλωση. «Το θάρρος του και η εμμονή του σε συνδυασμό με τη λαμπρότητα και το χιούμορ του ενέπνευσαν πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο».

Με την κόρη του Λούσι

Κάποτε ο Χόκινγκ είπε:«Δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς»… Θα μας λείψει για πάντα.

Φωτογραφίες: AP

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *