Αρχική / ---SLIDER / Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε οικονομολόγο για προσβολή του Ερντογάν

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε οικονομολόγο για προσβολή του Ερντογάν

H αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε τον Μουσταφά Σονμέζ, έναν οικονομολόγο γνωστό για την αντίθεσή του στις πολιτικές της κυβέρνησης, για υποτιθέμενη προσβολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα social media.

Ο Σονμέζ μεταφέρθηκε νωρίς την Κυριακή από το σπίτι του σε αστυνομικό σταθμό της Κωνσταντινούπολης , μετέδωσε ο κρατικός σταθμός Anadolu. Ο Σονμέζ, που εργαζόταν επίσης ως αρθρογράφος και τηλεσχολιαστής, είναι γνωστός για την κριτική του στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν AKP.Στα τελευταία ποσταρίσματα που έκανε στο Twitter, ο Σονμέζ επέκρινε τις Αρχές για τη μη αναγνώριση του Ιμάμογλου ως νικητή των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης στις 31 Μαρτίου. Το AKP, που έλεγχε για μακρό διάστημα τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, έχει ζητήσει νέα καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και νέες εκλογές.

«Μετά την προσαγωγή του στην αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δικασθεί», είπε ο δικηγόρος του στο Bloomberg. Η ελευθερία δημόσιας κριτικής του Ερντογάν και της κυβέρνησής του περιορίσθηκε πολύ στην Τουρκία μετά τον Ιούνιο του 2013.

Πηγή πληροφοριών: Bloomberg

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή: Τσιμπήματα από θαλάσσιες ανεμώνες κατέκλυσαν το Ναύπλιο! Τι πρέπει να προσέχουμε!

Δερματικά προβλήματα σε μικρά παιδιά προκάλεσε η παρουσία ανεμώνων σε θάλασσα του Ναυπλίου. Η θαλάσσια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *