Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η οποία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 8 μ.μ.
Όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος «οι όποιες παρεξηγήσεις λύθηκαν» και όπως είπε ο διάλογος ανάμεσα στην Εκκλησία και την κυβέρνηση για την τελική μορφή που θα έχουν τα καινούρια βιβλία των Θρησκευτικών θα συνεχιστεί.
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνος Καμμένος ο οποίος συμμετείχε επίσης, στη συνάντηση τόνισε πως «έγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος και θα συνεχιστεί μεταξύ των δύο πλευρών».
Για καλό κλίμα στη συνάντηση έκανε λόγο και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως “τα προγράμματα σπουδών είναι ευθύνη της Πολιτείας”. Υποστήριξε ακόμη ότι “θέλουμε τον διάλογο. Δεν έχουμε δογματική αντίληψη”.