Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ικανοποίηση των φορέων για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο – Τι ζητούν

Ικανοποίηση των φορέων για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο – Τι ζητούν

Σταθερούς φορολογικούς συντελεστές, διευκολύνσεις στον τραπεζικό δανεισμό και την αξιοποίηση επιπλέον χρηματοδοτικών εργαλείων εκτός του τραπεζικού τομέα ζητούν οι κοινωνικοί φορείς ενώ τόνισα πως ο νέος αναπτυξιακός νόμος πρέπει να αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου.

Πάντως, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κατάθεση του νέου αναπτυξιακού αλλά και για τις ρυθμίσεις που περιέχει όπως τόνισαν στις τοποθετήσεις τους στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Επίσης, αναφέρθηκαν στην καθυστέρηση που υπήρξε στην κατάθεση του νόμου και τόνισαν ότι πρέπει να αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου.

Τον ενεργότερο ρόλο των τραπεζών στη διαχείριση υλοποίησης των έργων, ζήτησε ο γ.γ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Χρειάζεται και υπεύθυνη στάση από την κυβέρνηση, δεν χρειάζονται ούτε σωσίες υπουργοί, ούτε μάρτυρες υπουργοί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός.

Την ένταξη στον νέο αναπτυξιακό νόμο επενδυτικών σχεδίων και άνω των 20 εκατ. ευρώ, και των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου στις επενδύσεις αιχμής, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Για καλοσχεδιασμένο επενδυτικό νόμο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος επεσήμανε πως η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει από τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και υποστήριξε ότι εάν οι 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα προσλάβουν από έναν άνεργο, η ανεργία θα μειωθεί στο μισό.

Την ανάγκη να υπάρξουν σταθεροί φορολογικοί συντελεστές σημείωσε η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, ενώ έθεσε το θέμα της ευνοϊκότερης αντιμετώπισης των επενδυτικών σχεδίων, τα οποία είχαν ενταχθεί σε προηγούμενους νόμους που δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Διαδικασίες ταχύτερης αδειοδότησης για όλες τις επιχειρήσεις, δικλείδες ασφαλείας για την ανάκληση δημόσιων πόρων και περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Κομισιόν, ζήτησε ο διευθυντής του τομέα ανάπτυξης του ΣΕΒ, Γιώργος Ξηρογιάννης.

«Ο αναπτυξιακός νόμος εκπέμπει θετικά μηνύματα», ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει αντίστοιχη πρωτοβουλία και για το φορολογικό.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε το συνέδριο την πρόταση για κάλπες -Κασσελάκης: Έληξε, δεν πάμε σε εκλογές

Μόλις μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση Φάμελλου και σηκώθηκαν οι κάρτες – και ενώ είχε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *