Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ηράκλειο: Κάθειρξη 4 ετών με αναστολή σε γιατρό για θάνατο εγκύου

Ηράκλειο: Κάθειρξη 4 ετών με αναστολή σε γιατρό για θάνατο εγκύου

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή για τον θάνατο της άτυχης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη τον Απρίλιο του 2009, καταδικάστηκε σήμερα Τετάρτη ο τότε διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείουαπό το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Ωστόσο, αθώους έκρινε την τότε ειδικευμένη γιατρό που ήταν σε εφημερία, αλλά και τον ειδικευόμενο γιατρό, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του τότε αναπληρωτή διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, αλλά και της ειδικευμένης γιατρού, καθώς αν την εξέταζε νωρίτερα δεν θα χανόταν πολύτιμος χρόνος. Για τον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, τον ειδικευόμενο τότε γιατρό, είχε προτείνει την απαλλαγή του.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα ο τότε διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών, η ειδικευμένη γιατρός σε δύο χρόνια και ο ειδικευόμενος γιατρός σε ένα χρόνο.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *