Αρχική / ---SLIDER / Ισπανικό fund έβγαλε σε πλειστηριασμό σπίτι στο Περιστέρι!

Ισπανικό fund έβγαλε σε πλειστηριασμό σπίτι στο Περιστέρι!

Μια ένδειξη για το πώς θα κινηθούν τα distress funds αν τους επιτραπεί να αγοράσουν τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια στην Ελλάδα, αποτελεί το γεγονός ότι ισπανικό fund ακινήτων προχώρησε σήμερα σε πλειστηριασμό διαμέρισμα 77 τετραγωνικών μέτρων στο Περιστέρι.

Η διαδικασία πλειστηριασμού επρόκειτο να ξεκινήσει πριν από λίγες ώρες στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει οφειλή προς την ισπανική στεγαστική τράπεζα Union Creditos Inmobiliarios, η οποία μεταβίβασε την απαίτησή της σε θυγατρικό fund.

«Οι πλειστηριασμοί δεν θα περάσουν και θα σταματήσουν» δήλωσε ο γραμματέας ττου Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος παραβρέθηκε στην κινητοποίηση έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου, όπου το κίνημα ματαίωσε τον πλειστηριασμό της κατοικίας. Ο ίδιος έκανε λόγο για “κοράκια” «κάθε μορφής και κάθε είδους» που θέλουν ν’ αρπάξουν τα σπίτια και τη λαϊκή περιουσία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Τα “κοράκια” έχουν την εξουσία σε αυτήν τη χώρα. Τα “κοράκια” κάθε μορφής και κάθε είδους. Από την τρόικα και τους τραπεζίτες μέχρι τα “κοράκια” της κυβέρνησης και να μην το ξεχνάμε, και τα “κοράκια” της μνημονιακής αντιπολίτευσης. Όλοι αυτοί θέλουν ν’ αρπάξουν τα σπίτια και τη λαϊκή περιουσία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μιας εξαθλιωμένης κοινωνίας», δήλωσε ο Παν. Λαφαζάνης και υπογράμμισε: «Οι πλειστηριασμοί δεν θα περάσουν και θα σταματήσουν. Το μνημονιακό κατεστημένο γρήγορα θα ανατραπεί. Τα σπίτια των νοικοκυριών είναι ιερή παρακαταθήκη».

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *