Αρχική / ---SLIDER / «Καμπανάκι» από τους πνευμονολόγους για την «καταιγίδα» αφρικανικής σκόνης! Ποιοι και τι πρέπει να προσέξουν!

«Καμπανάκι» από τους πνευμονολόγους για την «καταιγίδα» αφρικανικής σκόνης! Ποιοι και τι πρέπει να προσέξουν!

Την προσοχή όσων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες εφιστά η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα που πλήττει τη χώρα μας.

Η αφρικανική σκόνη περιέχει μεταφερόμενα σωματίδια τα οποία δύναται να ενσωματωθούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο μείγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό, τονίζουν οι πνευμονολόγοι.


Ισχυρή σύσταση για τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, εφόσον εμφανίσουν συμπτώματα συμβατά με παρόξυνση ή επιδείνωση της σταθερής πορείας της νόσου, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε τι πρέπει να κάνουν τα άτομα που είναι ευάλωτα, αλλά και το πώς η αφρικανική σκόνη επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό.Δείτε ακόμα

Check Also

Πασχαλινές διακοπές: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία και για τις εκλογές

Οι  μαθητές και εκπαιδευτικοί θα απολαύσουν ακόμη δύο ημέρες διακοπών πριν τελειώσει το σχολικό έτος, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *