Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Καμμένος: Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 με την παρουσία ενήλικου συνοδηγού

Καμμένος: Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 με την παρουσία ενήλικου συνοδηγού

Πρόταση για χορήγηση άδειας διπλώματος οδήγησης στην ηλικία των 17 ετών κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Έθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ωστόσο έθεσε και έναν σημαντικό όρο.

«Το όριο ηλικίας για την απόκτηση διπλώματος πρέπει να κατέβει από τα 18 στα 17 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι τον ανήλικο οδηγό θα συνοδεύει, στο αυτοκίνητο, ενήλικος κάτοχος διπλώματος οδήγησης» είπε χαρακτηριστικά.

«Προσεγγίζουμε θετικά την πρόταση του κ. Καμμένου, που στηρίζεται στο λεγόμενο βρετανικό μοντέλο» ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, προαναγγέλλοντας παράλληλα τροποποίηση του ΚΟΚ.

Συμφωνούν ΝΔ και Ποτάμι, στα 16 έτη προτείνει το ΚΚΕ

Υπέρ της χορήγησης διπλώματος σε όσους κλείνουν τα 17 έτη τάχθηκαν η ΝΔ μέσω του Νότη Μηταράκη αλλά και το Ποτάμι μέσω του Σπύρου Λυκούδη. Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Λιάνα Κανέλλη πρότεινε το όριο ηλικίας να μειωθεί στα 16, καθώς, όπως είπε, «ήδη κυκλοφορούν ανήλικοι με παπάκια που εργάζονται σε καταστήματα εστίασης».

Κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας για την Επιτροπή Συντονισμού στο πλαίσιο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η κυβέρνηση κατέθεσε δύο τροπολογίες, οι οποίες έγιναν δεκτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης:

α) για την εκτέλεση του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

β) για την παράταση της διάρκειας 20 θέσεων ορισμένου χρόνου, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *