Αρχική / ---SLIDER / Κίνδυνος αυξήσεων φέρνει η «ανηφόρα» στην τιμή των καυσίμων, ήδη άρχισαν

Κίνδυνος αυξήσεων φέρνει η «ανηφόρα» στην τιμή των καυσίμων, ήδη άρχισαν

Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων
Η πρόσφατη αναζωπύρωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα το χτύπημα στην Σαουδική Αραβία και τις εγκαταστάσεις Saudi Aramco, αναμένεται να φέρει μια αλυσιδωτή αύξηση τιμών, αρχής γενομένης με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργο Ασματόγλου, η επίθεση στα διυλιστήρια «θα επιφέρει αυξήσεις των τιμών όχι μόνο στα υγρά καύσιμα, αλλά και στα αέρια».

«Θεωρούμε ότι στις αυξήσεις αυτές οι οποίες θα έρθουν, θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της ότι θα πρέπει να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για να μπορεί να υπάρχει ισορροπία, διαφορετικά θα υπάρξουν αυξήσεις και στα προϊόντα των τιμών των σούπερ μάρκετ», συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων.

Την ίδια ώρα παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι κάθε φορά που οι διεθνής τιμές του πετρελαίου αυξάνονται κατά 10% τα καύσιμα στην Ελλάδα πωλούνται ακριβότερα κατά πέντε σεντς το λίτρο, γεγονός που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες η αμόλυβδη βενζίνη θα σκαρφαλώσει από το 1,589 ευρώ το λίτρο σε 1,639 ευρώ.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» θα εκτιναχθούν στα ύψη το επόμενο διάστημα φτάνοντας ακόμη και τα 100 δολάρια το βαρέλι, αν η Σαουδική Αραβία δεν αποκαταστήσει σύντομα τις ζημιές που προκλήθηκαν. Παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς καλούν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση.Επηρεάζεται και το επίδομα θέρμανσης
Ταυτόχρονα, φόβοι υπάρχουν και για το πετρέλαιο θέρμανσης, που η διάθεσή του θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου. Με τις σημερινές διεθνείς τιμές θα πωλούνταν ένα ευρώ το λίτρο, αν όμως συνεχιστεί η άνοδος στις διεθνείς τιμές η τιμή του θα καταστεί απαγορευτική για την πλειονότητα των νοικοκυριών. Αν συμβεί κάτι τέτοιο το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών θα αναγκαστεί να επανεξετάσει τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης.

(Με πληροφορίες από Open.tv)

Δείτε ακόμα

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε το εμβόλιο του κορονοϊού στα φαρμακεία» – Τι είπε για το πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα

«Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία» δήλωσε ο υπουργός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *