Αρχική / ---SLIDER / Κορονοϊός: Τι ισχύει για την πώληση αλκοόλ από τα περίπτερα μετά τις 12 το βράδυ

Κορονοϊός: Τι ισχύει για την πώληση αλκοόλ από τα περίπτερα μετά τις 12 το βράδυ

«Μια διφορούμενη απόφαση έφερε ασάφειες και πολλοί την ερμήνευσαν ως απαγόρευση πώλησης αλκοόλ από τα περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αθήνας
Σύγχυση είχε προκληθεί το τελευταίο διάστημα για το αν επιτρέπεται ή όχι η πώληση αλκοόλ από τα περίπτερα μετά τις 12 το βράδυ, με αρκετούς ιδιοκτήτες περιπτέρων να βάζουν «λουκέτο» στα ψυγεία με το αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα, υπό το φόβο τσουχτερών προστίμων.Την κατάσταση ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αθήνας, Θεόδωρος Μάλλιος, ο οποίος αναφέρει στο Sputnik, ότι πλέον η πώληση αλκοόλ επιτρέπεται κανονικά ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.

«Μια διφορούμενη απόφαση έφερε ασάφειες και πολλοί την ερμήνευσαν ως απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα» λέει χαρακτηριστικά.
Η σύγχυση ξεκίνησε μετά την έκδοση της ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3429 της 14-8-2020 όπου γινόταν γνωστή η απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της επαρχίας (Θεσσαλονίκη, Μύκονος), για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας, απόφαση που επεκτάθηκε στη συνέχεια και στην Αττική.

«Η διατύπωση μπέρδεψε αρκετούς περιπτερούχους. Ο φόβος στους συναδέλφους ήταν τεράστιος για τις ενδεχόμενες μειώσεις των κερδών τους. Αρκετοί επικοινώνησαν μαζί μας και μας μετέφεραν τους προβληματισμούς τους» τονίζει μεταξύ άλλων ο Θ. Μάλλιος.

Η τελευταία κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 3583 της 28-8-2020 ξεκαθαρίζει το τοπίο, με τον Θ. Μάλλιο να τονίζει ότι «είμαστε 100% σίγουροι για τη νέα απόφαση. Για τον λόγο αυτό στείλαμε ένα γραπτό μήνυμα στους συναδέλφους, ώστε να τους ενημερώσουμε ότι επιτρέπεται κανονικά η πώληση».
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ Γιατί η Ελλάδα παραμένει ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς – Τι είπε στο BBC ο πρώην ΓΓ του ΕΟΤ, Δ. Τρυφωνόπουλος (video)Ο πρόεδρος των περιπτερούχων αναφέρει παράλληλα ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κέρδη από την πώληση αλκοόλ στα περίπτερα μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος των καταστημάτων στις 12:00.

Με πληροφορίες από Sputnik

Δείτε ακόμα

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε το εμβόλιο του κορονοϊού στα φαρμακεία» – Τι είπε για το πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα

«Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία» δήλωσε ο υπουργός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *