Αρχική / ---SLIDER / Κώστας Βενετσάνος: «Ένα όνομα, μία ιστορία…»

Κώστας Βενετσάνος: «Ένα όνομα, μία ιστορία…»

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με Μικρασιατική καταγωγή. Με δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς από το πρώτο έτος της ζωής μου βίωσα την εγκατάλειψη του πατέρα μου. Στην ηλικία των πέντε ετών μετακόμισε με την μητέρα μου μόνιμα στην Αθήνα. Με δύσκολες οικονομικές συνθήκες αναγκάστηκε να εργαστώ από την ηλικία των δώδεκα ετών πηγαίνοντας παράλληλα σε νυκτερινό σχολείο. Μετά το νυχτερινό σχολείο φοίτησε στις δραματικές σχολές του Πέλου Κατσέλη και του Λυκούργου Σταυράκου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να τραγουδάει.


“Ως παρουσιαστής έχω βάλει τη σφραγίδα μου στα πρώτα βήματα της ελληνικής τηλεόρασης. Παρουσίασα επί σειρά ετών εκπομπές λόγου και μουσικής από τις οποίες πέρασαν όλα τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής.
Με μακρόχρονη διαδρομή στο Θέατρο, στον κινηματογράφο στα Αναψυκτήρια, σε παρουσιάσεις καλλιστείων, στην περίφημη Γιορτή Κρασιού στο Δαφνί και επί 20 χρόνια στο Καρναβάλι Μοσχάτου.
Σήμερα τραγουδώ, παρουσιάζω, και παίζω στο θέατρο ενώ παράλληλα αναπτύσσω έντονη κοινωνική δράση.”


Ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης έχω βραβευτεί για την κοινωνική μου δράση από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, από την πολιτεία και από δεκάδες φορείς του πολιτισμού.
Τα τελευταία χρόνια υπηρετώ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών – ΤΑΣΕΗ και φροντίζω για τις βιοποριστικές και υγειονομικές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων ηθοποιών.


Σήμερα αποδέχτηκα την πρόταση του σημερινού Υποψήφιο και αυριανού Δημάρχου Κανέλλου (‘Ακης) Τούντα, Επ. Καθηγητή Λογιστική του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών να συμμετάσχω στο συνδυασμό του γιατί πιστεύω ότι οι προσδοκίες και το μέλλον που οραματίζεται για το Δήμο μας βρίσκονται σε πλήρη συνταύτιση. Πιστεύω ότι οι πολίτες της Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη θα τιμήσουν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας και ο να μου εμπιστευτεί τον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού.


Ο πολιτισμός θα είναι προτεραιότητα μου και προτεραιότητα μας! Με την πολυετή εμπειρία μου και σημαντική τεχνογνωσία σε ποιοτικό πολιτιστικό προγραμματισμό, θα προβούμε σε διοργάνωση εκθέσεων, συναυλιών, φεστιβάλ, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις ,χορευτικές performances, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους και το καθιερωμένο καρναβάλι θα είναι παραδοσιακό και σατυρικό.
Είναι μεγάλη τιμή που μου δίνεται η δυνατότητα να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για αυτό.

Δείτε ακόμα

Check Also

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ανοιχτή η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Όσοι θέλουν να μάθουν εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *