Αρχική / ---SLIDER / La Stampa: Το Brexit θα βυθίσει την Ε.Ε. στη χειρότερη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

La Stampa: Το Brexit θα βυθίσει την Ε.Ε. στη χειρότερη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένα σκοτεινό μέλλον περιμένει την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά η ιταλική εφημερίδα La Stampa, προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη θα βυθιστεί τώρα στη χειρότερη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ιταλική εφημερίδα τονίζει πως καμία πλευρά δεν πρόκειται να βγει κερδισμένη από το Brexit..Η αποχώρηση από την Ε.Ε. είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο ένα βήμα στο κενό, χωρίς προστατευτικό δίχτυ.

Η Ε.Ε. είναι ένας από τους βασικότερους εμπορικού εταίρους του Ηνωμένου Βασιλείου, μια σχεδόν ανεξάντλητη πηγή ανθρώπινου δυναμικού και πνευματικού δυναμικού και ένα απαραίτητο στήριγμα στο δύσκολο παιχνίδι της διεθνούς εξωτερικής πολιτικής.
Από την πλευρά της, η ΕΕ δεν θα βγει από αυτήν την ιστορία ως νικητής, τονίζει χαρακτηριστικά η Stampa.
Η αποτυχία των πολιτικών μεταρρυθμίσεων, η υποβάθμιση της οικονομικής κατάστασης σε χώρες όπως η Ελλάδα και το πολιτικό φιάσκο στο προσφυγικό ήταν οι κύριοι λόγοι πίσω από την απόφαση των Βρετανών να πουν όχι στην Ευρώπη.
Χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι πιο δύσκολο για την ΕΕ να δημιουργήσει ένα οικονομικό μπλοκ ικανό να συμβαδίσει με τις ΗΠΑ και την Κίνα, υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή: Τσιμπήματα από θαλάσσιες ανεμώνες κατέκλυσαν το Ναύπλιο! Τι πρέπει να προσέχουμε!

Δερματικά προβλήματα σε μικρά παιδιά προκάλεσε η παρουσία ανεμώνων σε θάλασσα του Ναυπλίου. Η θαλάσσια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *