Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Λεπέν: Ο βασικός σύμβουλός της ενημέρωσε την Τράπεζα της Γαλλίας για το σχέδιο εξόδου από το ευρώ

Λεπέν: Ο βασικός σύμβουλός της ενημέρωσε την Τράπεζα της Γαλλίας για το σχέδιο εξόδου από το ευρώ

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Μαρίν Λεπέν, Μπερνάρ Μονό, συναντήθηκε τον Σεπτέμβριο με τον Διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Βιλερουά ντε Γκαλό, και του εξέθεσε τα σχέδιά της για την ανάληψη του ελέγχου της κεντρικής τράπεζας και τη χρησιμοποίησή της για τη χρηματοδότηση των δημόσιων δαπανών, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της ακρόασης του ντε Γκαλό από την Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, είπε ο Μονό. Η κεντρική τράπεζα είναι ένας από τους βασικούς στόχους της ακροδεξιάς υποψήφιας για τη γαλλική προεδρία, καθώς αναπτύσσει το πρόγραμμά της για έξοδο από το ευρώ και ανάκτηση του ελέγχου της γαλλικής οικονομίας.

Η Λεπέν σχεδιάζει να καταργήσει την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και να τη χρησιμοποιήσει να χρηματοδοτήσει κοινωνικά επιδόματα και την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους μετά την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Αν και η Λεπέν προηγείται στα γκάλοπ για τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, που θα γίνουν στις 23 Απριλίου, παραμένει αουτσάιντερ στην κούρσα του δεύτερου γύρου, που απαιτεί ευρύτερη λαϊκή στήριξη για την εκλογή του Προέδρου.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πανελλαδική αποχή για μία εβδομάδα προτείνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στην Αθήνα, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *