Αρχική / ---SLIDER / Μήνυμα Ομπάμα προς FBI: Δεν λειτουργούμε με υπόνοιες

Μήνυμα Ομπάμα προς FBI: Δεν λειτουργούμε με υπόνοιες

Θέση στη συζήτηση που έχει προκαλέσει η απόφαση του FBI να ανακοινώσει ότι ξεκινά έρευνα για νέα e-mail της Χίλαρι Κλίντον λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, έλαβε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία που ακολούθησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία -και ενώ ο διευθυντής του FBI δέχεται τα βέλη των Δημοκρατικών- ο Ομπάμα δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι κυβερνητικές έρευνες να μην αφήνουν περιθώριο για υπαινιγμούς ή υπόνοιες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στην εκπομπή NowThisNews, ο Ομπάμα είπε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί στη διαδικασία των ερευνών. Έσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: «Πράγματι πιστεύω ότι υπάρχει ένας κανόνας ότι όταν γίνονται έρευνες δεν λειτουργούμε με υπαινιγμούς, δεν λειτουργούμε με ελλιπείς πληροφορίες και δεν λειτουργούμε με διαρροές».

Το FBI ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι εντοπίστηκαν νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση της Κλίντον -το γεγονός δηλαδή ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο χρησιμοποιούσε ιδιωτικό διακομιστή για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ έχει δηλώσει ότι δεν είναι σαφές αν αυτά τα νέα μηνύματα είναι σημαντικά.

Η απόφασή του να ανακοινώσει τα ευρήματα της υπηρεσίας του μόλις 11 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από τους Δημοκρατικούς.

Ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας ότι εάν αγαπούν τον ίδιο ή την Μισέλ Ομπάμα θα πρέπει «να δώσουν την σκυτάλη σε κάποιον που πιστεύει στα ίδια πράγματα που πιστεύω και εγώ».

«Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί σε κουρεία ή σε ινστιτούτα αισθητικής, στις γειτονιές που λένε στον εαυτό τους: “Αγαπάμε τον Μπαράκ, αγαπάμε ιδιαιτέρως τη Μισέλ. Ξέρετε, ήταν συναρπαστικό, αλλά τώρα δεν μάς συναρπάζει τόσο πολύ» σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Ξέρετε κάτι; Θέλω όλοι να κατανοήσουν ότι ό,τι έχουμε κάνει εξαρτάται από το εάν θα μπορέσω να δώσω τη σκυτάλη σε κάποιον που πιστεύει στα ίδια πράγματα με εμένα» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *