Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μήνυμα στους δανειστές από Αχτσιόγλου: Το ασφαλιστικό έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση

Μήνυμα στους δανειστές από Αχτσιόγλου: Το ασφαλιστικό έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση

Την ανάκτηση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας που ισοπεδώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και την απόκτηση ουσιαστικού περιεχομένου στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, έθεσε ως στόχους της δύσκολης δεύτερης αξιολόγησης η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναλαμβάνοντας την «ηλεκτρική» καρέκλα από τον απερχόμενο Γιώργο Κατρούγκαλο.

Επισημαίνοντας ότι όπλα της κυβέρνησης σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση θα είναι το πόρισμα της επιτροπής σοφών που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και αυτό καθ’ αυτό το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, η κα Αχτσιόγλου είπε ότι έχουμε στρατηγική έχουμε και στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.

Το νέο κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάρισε ότι στο επίκεντρο των συλλογικών προσπαθειών του υπουργείου θα τεθεί και η καθημερινότητα των πολιτών στον τομέα της εργασίας, με κεντρικό άξονα την επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας.

Στον τομέα του ασφαλιστικού, αφού ξεκαθάρισε -όπως και ο προκάτοχός της- ότι το ασφαλιστικό έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση, εξήρε το έργο του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου για την υλοποίηση του ΕΦΚΑ και άφησε ανοικτό παράθυρο για διορθώσεις λαθών και παραλείψεων.

Αναφερόμενη στο έργο της αναπληρώτριας υπουργού Θ. Φωτίου, σύμφωνα με το Euro2day.gr, η ίδια έκανε λόγο για την προσήλωση στον στόχο της καθολικής εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Κρισιμότερο όλων χαρακτήρισε τον στόχο της αντιμετώπισης της ανεργίας, έναν τομέα που έχει αναλάβει με συστηματική δουλειά όπως είπε, η αναπληρώτρια υπουργός Ρ. Αντωνοπούλου.

Ο απερχόμενος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος παρέδωσε, όπως είπε, στη στενή του συνεργάτιδα, διδάκτορα του εργατικού δικαίου και συντρόφισσα, το δύσκολο έργο της ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο που αυτός ξεκίνησε.

Μάλιστα, θεώρησε ως καλό οιωνό το γεγονός ότι το 2013 στην έναρξη της κοινής τους συμπόρευσης, έκαναν μια κοινή δημοσίευση με θέμα τις μνημονιακές πολιτικές στα εργασιακά, που ήταν αντίθετες στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, αναφέροντας τους τρόπους για την αντιμετώπισή τους.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *