Αρχική / ---SLIDER / Μήνυση στον Μπουτάρη για τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό
ÃÉÁÍÍÇÓ ÌÐÏÕÔÁÑÇÓ / ÖÙÔÏ ÂÁÓÉËÇÓ ÆÇÓÏÐÏÕËÏÓ

Μήνυση στον Μπουτάρη για τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό

Μήνυση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, κατέθεσαν ο επικεφαλής των «έφιππων Κρητικών» που συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο, Βαγγέλης Γραμματικάκης, ο Δημήτρης Βαλασίδης, Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος – Συγγραφέας και ο δημοσιογράφος Φώτης Γιοβανόπουλος.

Η μήνυσα αφορά τα αδικήματα της παράβασης των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου καθώς και της παράβασης καθήκοντος.
«Μηνύουμε τον δήμαρχο για τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό και για το ότι είπε πως “νικηθήκαμε”, κάνοντας ο ίδιος εξωτερική πολιτική ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης», δήλωσε στη Voria.gr ο Δημήτρης Βαλασίδης και απηύθυνε κάλεσμα στη διαμαρτυρία, με στόχο την παραίτηση του δημάρχου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο δικηγόρος, Νίκο Βασιλειάδη, που συνέταξε την μήνυση, είπε πως «θεωρούμε ότι ο κ. Μπουτάρης εμπίπτει σε αυτά τα αδικήματα, αφού, κάνοντας δηλώσεις τέτοιου είδους, παρεμβαίνει στη διαπραγμάτευση και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια που κάνει αυτήν την περίοδο η χώρα».
Παράλληλα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, «ο κ. Μπουτάρης με τις προκλητικές δηλώσεις του υποδαυλίζει το μίσος μεταξύ των Ελλήνων και σπέρνει τον διχασμό, εξάπτοντας τα πάθη σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, την ευθύνη για τον χειρισμό του οποίου έχει η ελληνική κυβέρνηση».

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *