Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μητσοτάκης: Εκλογές για να απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτή την προβληματική κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Εκλογές για να απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτή την προβληματική κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε φόρουμ για την απασχόληση που διοργάνωσε ο τομέας εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ διαβεβαίωσε ότι το μείζον αυτό ζήτημα θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, λέγοντας πως το κόστος παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της.

«Γι’ αυτό η ΝΔ θα ζητά εκλογές. Για να απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτή την προβληματική κυβέρνηση», είπε και διαβεβαίωσε ότι μέχρι να έρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση, θα αξιοποιήσει τον χρόνο ώστε να επεξεργαστεί το κυβερνητικό της πρόγραμμα με διαρκή επικαιροποίησή του ώστε να το εφαρμόσει άμεσα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη» και τόνισε ότι οι συνέπειες από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι έντονες στο ασφαλιστικό και στη βιωσιμότητά του.

«Αν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους δεν πρόκειται το ασφαλιστικό να γίνει βιώσιμο», επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως «παρά τα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και υπενθύμισε τις δηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης περί μη περικοπής τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη να έχουμε μια κυβέρνηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα, εξηγώντας ότι οι δουλειές θα δημιουργηθούν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

«Όλα αυτά είναι αντίθετα στο DNA της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», συνέχισε, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, δεν διατάσσεται, απαιτεί προσέλκυση επενδύσεων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, στήριξη της επιχειρηματικότητας και μεταρρυθμιστικό πνεύμα.

«Αυτή είναι η δική μας λογική την οποία κωδικοποίησα στη Βουλή όταν μίλησα για την πρόταση 2+4, 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενές πλεόνασμα, προσέλκυση επενδύσεων στο 20% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια και δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας ετησίως», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι στόχοι είναι μεν φιλόδοξοι, αλλά μόνο έτσι «θα σπάσουμε τον κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έχει καταδικάσει».

Ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε, επίσης, ότι «η ανεργία των νέων σχετίζεται με το εθνικό σχέδιο μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει υποβαθμίσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και πως απαξιώνει το θεσμό της μαθητείας. «Εμείς αποσκοπούμε και θα αναζητήσω προτάσεις σε μια επαγγελματική εκπαίδευση στη βάση των αναγκών της αγοράς και των επιχειρήσεων», είπε και κάλεσε τα πανεπιστήμια να αφουγκράζονται την αγορά και να συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις, και από την άλλη πλευρά τον επιχειρησιακό κόσμο να βρεθεί κοντά στα πανεπιστήμια.

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, επανέλαβε με έμφαση ότι για τη ΝΔ δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησής τους. «Το ζήτημα αυτό απλά δεν υφίσταται», τόνισε, ενώ παράλληλα δήλωσε απολύτως σύμφωνος στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 θα προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *