Αρχική / ---SLIDER / Μητσοτάκης: Πληρώνουμε ακριβά τους πειραματισμούς Τσίπρα – Καμμένου

Μητσοτάκης: Πληρώνουμε ακριβά τους πειραματισμούς Τσίπρα – Καμμένου

«Βιώνουμε τη χειρότερη, την πιο ιδεοληπτική, την πιο ανίκανη, την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ομιλία του στην Κω, υπογράμμισε ότι «πληρώνουμε πολύ ακριβά τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου», ενώ επανέλαβε ότι «το τρίτο μνημόνιο ήταν αχρείαστο».

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του πρώτου του έτους στην προεδρία της Ν.Δ., είπε ότι «μπολιάσαμε το κόμμα με νέες ιδέες, με νέα μυαλά. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά. Αλλάξαμε γραφεία. Μειώσαμε τις λειτουργικές δαπάνες. Εναρμονιστήκαμε με το αίσθημα των καιρών. Πρέπει να είμαστε λιτοί και προσεκτικοί με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Όπως βάλαμε σε τάξη τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας, έτσι θα βάλουμε σε τάξη και τα οικονομικά της χώρας».

«Η πιο μεγάλη μας επιτυχία ήταν ότι ξεφύγαμε από μια κακή παράδοση, η οποία μπόλιασε το πολιτικό σύστημα με το μικρόβιο του λαϊκισμού. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι πολύ εύκολο στην αντιπολίτευση να υποσχεθεί στους πολίτες περισσότερα από όσα μπορείς να πραγματοποιήσεις την επόμενη ημέρα. Εξάλλου, είναι νωπές οι μνήμες από τις εποχές που ο κ. Τσίπρας πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και υποσχόταν ένα πρόγραμμα παροχών ύψους 12 δισ. ευρώ», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Εμφανίστηκε δε σίγουρος ότι «θα κερδίσουμε τους πολίτες και πάλι μόνο μέσα από την ειλικρίνεια. Μόνο μέσα από ένα πολιτικό λόγο, ο οποίος θα είναι τεκμηριωμένος προσεκτικά διατυπωμένος και θα απαντά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών». Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «όσο πιο γρήγορα έχουμε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα», ενώ επεσήμανε ότι η Ν.Δ. επιθυμεί μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

«Για να ανασάνουν τα νοικοκυριά και να πάρουν δύναμη οι επιχειρήσεις. Και θέλουμε παράλληλα να συμμαζέψουμε το Κράτος και να το κάνουμε πιο λειτουργικό. Πιστεύουμε στις δυνάμεις και τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα. Η ανεργία δεν θα μειωθεί από προσλήψεις του Κράτους. Θα μειωθεί μόνο εάν πάρει μπροστά η μηχανή της ιδιωτικής οικονομίας», εξήγησε.

«Θα σταθούμε απέναντι στους Ευρωπαίους πιστωτές μας με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα. Ούτε ως ικέτες αλλά ούτε κι ως διεκδικητές παράλογων απαιτήσεων. Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε ένα πλέγμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,69%

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *