Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μητσοτάκης στην Handelsblatt: Πρέπει να γίνουν νέες εκλογές στην Ελλάδα

Μητσοτάκης στην Handelsblatt: Πρέπει να γίνουν νέες εκλογές στην Ελλάδα

Την ανάγκη να γίνουν νέες εκλογές στην Ελλάδα υπογράμμισε ο Κυριακός Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» και η οποία θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Στον απόηχο των ισπανικών εκλογών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως η χώρα μας έχει ανάγκη από νέες εκλογές γιατί «κάθε ημέρα που αυτή η κυβέρνηση μένει στην εξουσία, η ζημιά μεγαλώνει».

Όπως αναφέρει η «Handelsblatt» -η οποία δημοσίευσε την Δευτέρα στην ιστοσελίδα της μέρος της συνέντευξης- «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαιτεί νέες εκλογές και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως βλάπτει ανεπανόρθωτα την χώρα», αυξάνοντας συνεχώς τους φόρους και οδηγώντας την Ελλάδα σε ύφεση.

Ωστόσο, την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να χαλαρώσουν οι Ευρωπαίοι δανειστές τους όρους του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Όσον αφορά στο βρετανικό δημοψήφισμα και το Brexit, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα 27 κράτη-μέλη της Ένωσης θα βγουν ισχυρότερα από την κρίση και δεν θα «καταρρεύσουν». Ωστόσο, την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να «αντιμετωπιστεί λαϊκισμός πιο αποφασιστικά» σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *