Αρχική / ---SLIDER / Νέα μέτρα στήριξης οικογενειών προανήγγειλε ο Μητσοτάκης, για μετά τις εκλογές
Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ ôçí ÐÝìðôç 27 Öåâñïõáñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Νέα μέτρα στήριξης οικογενειών προανήγγειλε ο Μητσοτάκης, για μετά τις εκλογές

Κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης από το υψηλό κόστος για τη στέγη, αλλά και οικονομικά μέτρα στήριξης για την οικογένεια προανήγγειλε για μετά τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Για να έχει κανείς αποτέλεσμα με το πρόβλημα του Δημογραφικού χρειάζεται υπομονή και πολύς χρόνος. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» σημείωσε.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι για την κυβέρνηση η αναδιάταξη όλων των πολιτικών μας, προκειμένου να στηριχθούν οι νέες οικογένειες, είναι πρώτη προτεραιότητα. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση μόλις προσφάτως αύξησε το επίδομα γέννας στα 2.400 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για το 2023 και υπογράμμισε τόσο την εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία του προγράμματος «Στέγη μου», όσο και τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Επεσήμανε ότι δρομολογείται στενότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξασφαλισθούν περισσότερα κίνητρα για όλους όσοι θέλουν κάνουν οικογένεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβερνητική πολιτική στοχεύει κατά προτεραιότητα στη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η γυναίκα είναι αυτή, που πρωτίστως παίρνει την απόφαση για οικογένεια, ενώ υπογράμμισε και το βαρύνοντα ρόλο που έχουν στην οικογένεια οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στο να παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους γονείς να έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είτε μιλάμε για το δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σημασία του Ολοήμερου σχολείου.Δείτε ακόμα

Check Also

Νέα στοιχεία για τα σχολικά γεύματα στην Λαμία– Γονείς βρήκαν κομμάτι από… γάντι στη συσκευασία

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κατάσταση των σχολικών γευμάτων, που διανέμονται σε μαθητές των 133 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *