Αρχική / ---SLIDER / Νέο “χτύπημα” Βαρουφάκη: Παραμύθι ότι η Ελλάδα έχει σωθεί – Πάει από το κακό στο χειρότερο

Νέο “χτύπημα” Βαρουφάκη: Παραμύθι ότι η Ελλάδα έχει σωθεί – Πάει από το κακό στο χειρότερο

«Πρόκειται για παραμύθι το ότι η Ελλάδα έχει σωθεί, ότι πάει καλύτερα» τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξαπολύει επίθεση στους Ευρωπαίους για την πολιτική τους προς την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι «η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Η Ευρώπη πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της πολιτικής της, αλλά οι νέοι φεύγουν και μάλιστα είναι οι πιο καταρτισμένοι».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Βαρουφάκης στην ανεργία και τις συνθήκες απασχόλησης τονίζοντας ότι «δουλεύει κάποιος για τρεις ώρες την εβδομάδα και σου λένε, δουλεύει. Είναι καταστροφικό».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσθέτει ακόμη ότι «14 αεροδρόμια πουλήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Μυκόνου και της Σαντορίνης σε διεθνή γερμανική εταιρία για 1,2 δις ευρώ. Για ψίχουλα. Αγοράζουν με τα χρήματα που τους δίνουμε για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Είναι σαν να παίρνω εγώ το σπίτι σας και εσείς να μου δίνετε από πάνω τα χρήματα για να το αγοράσω. Είναι τρελό».

«Δυστυχώς, είναι μία αριστερή κυβέρνηση που έχει επιλέξει αυτή την πολιτική. Και αυτό παραλύει την πλειοψηφία του πληθυσμού. Πρόκειται για να θανατηφόρο συνδυασμό» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Για τον Εμανουέλ Μακρόν
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Nouvel Observateur, ο πρώην ΥΠΟΙΚ δηλώνει απογοητευμένος από τον Εμανουέλ Μακρόν. «Πρέπει να δηλώσω ότι είμαι πολύ απογοητευμένος. Όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, έχω ή μάλλον είχα, μία καλή προσωπική σχέση μαζί του. Εκτίμησα τη στάση του το 2015 ενόσω βρισκόμουν στην κυβέρνηση. Είχαμε διαφωνίες σχετικά με το ζήτημα της λιτότητας και της αγοράς εργασίας, όμως περίμενα από αυτόν δυο πράγματα: ένα όραμα για την Ευρώπη που θα έχει συνοχή και λογική και το οποίο θα μάχεται για μεγάλες παραχωρήσεις από το Βερολίνο». «Ήλπιζα ότι θα υιοθετούσε μία πιο φιλελεύθερη στάση όσο αφορά τις πολιτικές ελευθερίες, την ασφάλεια, τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες. Είμαι απογοητευμένος γιατί κάνει λάθος και στα δύο θέματα. Οι προτάσεις του για την Ευρώπη είναι πολύ αδύναμες.

Δείτε ακόμα

Check Also

Παρέμβαση «βόμβα» Τσίπρα! «Να προσφύγει στη βάση ο Κασσελάκης»

Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και την ώρα που το …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *