Αρχική / ---SLIDER / Νέο διαγωνισμό αν πει όχι το Συμβούλιο της Επικρατείας προαναγγέλλει ο Νίκος Παππάς

Νέο διαγωνισμό αν πει όχι το Συμβούλιο της Επικρατείας προαναγγέλλει ο Νίκος Παππάς

Επαναφορά της τροπολογίας για την αναστολή λειτουργίας των καναλιών, που δεν έχουν λάβει άδεια πριν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα και την ερχόμενη Τετάρτη, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Παραπολιτικά) ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς τόνισε πως αν η διάταξη για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον υπουργό επικρατείας, που αφορά στην διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο θα διενεργήσει νέο διαγωνισμό και η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ακόμη ότι εφόσον το ΣΤΕ αποφανθεί πως μόνο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μπορεί να κάνει την αδειοδότηση των καναλιών θα επιστρέψουμε στο καθεστώς, που παραβίαζε την ρητή πρόνοια ότι για να υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός πρέπει να υπάρχει άδεια και πρόσθεσε: «Αυτό το καθεστώς των 27 χρόνων έχει την πτυχή της παραβίασης των δικαιωμάτων άλλων επιχειρηματιών που δεν είχαν την δυνατότητα να μπουν στην αγορά στην οποία κάποιοι με μια σκοτεινή διαδρομή εκκινούσαν με περιφερειακή άδεια η οποία τη νύχτα γινόταν πανελλαδικής εμβέλειας», αναφέρει το Έθνος.

Παράλληλά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «με την στάση της έχει μπλοκάρει τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», ενώ έκανε λόγο για έναν «κυκεώνα των συμφερόντων που έπαιξαν τα ρέστα τους σε αυτή την ιστορία». Χθες βράδυ, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως μια αρνητική ως προς τη συνταγματικότητα του νόμου απόφαση του ΣτΕ θα είχε ως αποτέλεσμα να «γυρίσουμε σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς μη αδειοδοτημένους».

Παράλληλα, μίλησε για «γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστές» και πρόσθεσε «είναι καλό για τη δημόσια συζήτηση να απέχουμε από τις όποιες υπόνοιες αφορούν την προσωπική ζωή του οποιουδήποτε και να συζητάμε για την ουσία».

Δείτε ακόμα

Check Also

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ξεκινά, στις 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα, ενώ τα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *