Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ο φόβος για Brexit «γκρέμισε» το Χρηματιστήριο

Ο φόβος για Brexit «γκρέμισε» το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας και τις 594 μονάδες υποχωρώντας κατά 3,84%. Βουτιά 7,8% για τον τραπεζικό δείκτη και 4,5% για τον FTSE25.

Έχασε το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με την πτώση να βαθαίνει και τις εντολές πώλησης να πολλαπλασιάζονται.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, αποτυπώνοντας το γενικότερο κλίμα στις αγορές, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το βρετανικό δημοψήφισμα. Το ρίσκο του brexit επηρεάζει και το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι τα νέα στο «μέτωπο» της διαπραγμάτευσης είναι θετικά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας και τις 594 μονάδες υποχωρώντας κατά 3,84%. Βουτιά 7,8% για τον τραπεζικό δείκτη και 4,5% για τον FTSE25.

Στο ίδιο κλίμα και τα ελληνικά ομόλογα με τις αποδόσεις να εκτοξεύονται. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 4,7% στο 7,818%.

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύεται κατά 14,24% στο 9,757%.

Είναι σαφές ότι, η ελληνική αγορά είναι έρμαιο των Hedge Funds που αποχωρούν πρώτον γιατί δεν εμπιστεύονται την παρούσα κυβέρνηση και δεύτερον διότι δεν θέλουν έκθεση σε μια αγορά όπως η ελληνική, με ανοικτό το βρετανικό δημοψήφισμα.

Από τη μια πλευρά έχουμε τους ξένους που θα περιμένουν μια αναβάθμιση και την επαναφορά στο waiver και από την άλλη τον κίνδυνο του Brexit ο οποίος έτσι και επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει αλυσιδωτές συνέπειες σ όλη την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως αναμένεται να πραγματοποιηθούν μια σειρά από δημοψηφίσματα εφόσον η Βρετανία ψηφίσει να βγει εκτός της Ευρώπης.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,69%

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *