Αρχική / ---SLIDER / Ο Ρέντσι περιφρονεί τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για μικρότερο δημοσιονομικό έλλειμμα

Ο Ρέντσι περιφρονεί τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για μικρότερο δημοσιονομικό έλλειμμα

Την περιφρόνησή του απέναντι στην επικείμενη έγγραφη προειδοποίηση που πρόκειται να λάβει στις επόμενες ημέρες η ιταλική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπέρβαση του διμερώς συμφωνημένου στόχου δημοσιονομικού ελλείμματος στον ιταλικό προϋπολογισμό του 2017, διατράνωσε και σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Όπως είπε, βρίσκεται καθ’ οδόν επιστολή της Κομισιόν προς την Ιταλία, στην οποία διατυπώνονται προειδοποιήσεις ενάντια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να μην τολμήσει να παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες που προβλέπει το ευρώ.

Για τον Ρέντσι, η επιστολή δεν θα απευθύνεται αποκλειστικά στην Ιταλία, αλλά «θα καλύπτει έναν αριθμό χωρών».

Ο ίδιος υποβάθμισε την αξία και την ισχύ της επιστολής, επισημαίνοντας πως δεν πιστεύει ότι αυτή αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα, «καθώς έχουμε πράξει σύμφωνα με τους κανόνες», όπως ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Tg5.

«Σίγουρα δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κάποιον Ευρωπαίο τεχνοκράτη να μου πει ότι δεν μπορώ να ανακατασκευάσω σχολεία [λόγω του τελευταίου μεγάλου σεισμού στη χώρα], επειδή δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την αξία της [δομικής] σταθερότητας», όπως τόνισε ο Ρέντσι.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *