Αρχική / ---SLIDER / Ο Βύρων Πολύδωρας ο εκλεκτός της κυβέρνησης για το ΕΣΡ- Τί απαντά η ΝΔ

Ο Βύρων Πολύδωρας ο εκλεκτός της κυβέρνησης για το ΕΣΡ- Τί απαντά η ΝΔ

Ο Βύρων Πολύδωρας ο εκλεκτός της κυβέρνησης για το ΕΣΡ- Τί απαντά η ΝΔ
Με ταχύτατους ρυθμούς κινείται η κυβέρνηση ενόψει της διάσκεψης των πρόεδρων στη βουλή, τη Δευτέρα, για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Στις 12 το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος όπως επιβεβαιώθηκε θα είναι ο υποψήφιος της κυβέρνησης για την προεδρία του ΕΣΡ.

Το πρωί, η κυβέρνηση έστειλε νέο μήνυμα προαναγγέλλοντας πρόταση για πρόεδρο κοινής αποδοχής.

«Δύσκολα θα μπορούσε να το απορρίψει η Ν.Δ.» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επισημαίνουν ότι η εκ νέου άρνηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ θα αποτελέσει θεσμική εκτροπή.

Ο υποψήφιος θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου και θα συζητηθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ.
Με την κίνησή αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναινέσει στη σύσταση του Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να σχεδιάζει κατάθεση ενδιάμεσου νόμου για προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας των καναλιών. Η ΝΔ απορρίπτει κατηγορηματικά τέτοιο νόμο-γέφυρα, καθώς ζητά άμεση και πλήρη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.
Η κυβερνητική πηγή κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την άρνησή της να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ είναι υπεύθυνη για «θεσμική παρεκτροπή», και «μπλοκάρει συνειδητά κάθε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία» του τηλεοπτικού τοπίου.
Πετώντας ξεκάθαρα το γάντι στη ΝΔ, η πηγή προσέθεσε πως τη Δευτέρα στη Διάσκεψη των Προέδρων ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα συμπεράσματα για το ποιος είναι ο «πραγματικός στόχος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ν.Δ.: Είμαστε σταθερά υπέρ της λειτουργίας του ΕΣΡ
H Ν.Δ. είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, διαμηνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το κόμμα του κ. Μητσοτάκη, τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το ΕΣΡ
«Η κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια» καταλήγει, η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *