Αρχική / ---SLIDER / Ομπάμα: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μία βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία

Ομπάμα: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μία βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία

Τώρα, που η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη, είναι η κατάλληλη στιγμή να καταλήξουν η Ελλάδα και οι πιστωτές της σε μία βιώσιμη συμφωνία, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι πιστεύει πως η Ελλάδα ακολουθεί σωστό δρόμο. Χρειάζεται, είπε, μερικές δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αλλά και μία σαφή αναπτυξιακή ατζέντα, προσθέτοντας ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει χωρίς να υπάρξει παράλληλα μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Θα παροτρύνω, είπε, τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν ότι μπορούν για να επανέλθει η Ελλάδα στην ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα δικαιούται μία καλή συμφωνία από τους πιστωτές της, καθώς έχει κάνει ήδη πολλές μεταρρυθμίσεις και ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Το βασικό μάθημα, είπε, που πήραμε από την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ είναι ότι αυτό που έχει σημασία για τη μείωση του χρέους είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ανάπτυξη.

Ο Ομπάμα τόνισε επανειλημμένα τις θυσίες των Ελλήνων και σημείωσε ότι η λιτότητα δεν οδηγεί στην ανάπτυξη. Αναφέρθηκε, επίσης, στην έννοια του καλού και αγαθού που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *