Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / “Όχι” της ΓΣΕΕ στις απαιτήσεις των δανειστών στα εργασιακά

“Όχι” της ΓΣΕΕ στις απαιτήσεις των δανειστών στα εργασιακά

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εργασίας με τη συσταθείσα επιτροπή που θα φέρει το πόρισμα για τα εργασιακά δήλωσε “εμείς καταθέσαμε τις απόψεις μας, που είναι αυτές που είχαμε συνομολογήσει ως κοινή άποψη τον Οκτώβρη του 2014, στη Γενεύη, υπό την προεδρία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας”.

Επίσης ο κ.Παναγόπουλος τόνισε πως θεωρεί ότι οι δανειστές επιδιώκουν να οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση της αμοιβής της εργασίας και σε περαιτέρω απορρύθμιση της ήδη διαλυμένης αγοράς καθώς “οι πιο πολλοί εργαζόμενοι έχουν δύο και τρεις μήνες να πληρωθούν, πόσο δε μάλλον να έχουν στοιχειώδη συλλογική προστασία, όπως απαιτεί το δίκαιο και η λογική”.

Όπως ανέφερε η ΓΣΕΕ δεν ζητάει ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα αλλά στο εργατικό δίκαιο και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. “Τώρα με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, είμαστε η χειρότερη χώρα της Αφρικανικής και Ασιατικής Ηπείρου”.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι απάντηση των συνδικάτων σε όσα απαιτούν οι δανειστές είναι όχι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε: “Προφανώς και ιδίως στην περαιτέρω διάλυση του συλλογικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων. Αλλά σας λέω ότι η δική μας σημαντική γραμμή άμυνας και δεν θα πω κόκκινες γραμμές, γιατί έχουν εξευτελιστεί πλέον αυτές οι εκφράσεις, είναι αυτό που συνομολογήσαμε με την προεδρία του ILO στη Γενεύη το 2014.

Πίσω από αυτό ουδείς δικαιούται να πάει”.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις εύκολα με λίγα κλικ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σχεδόν μια εβδομάδα μένει μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και με λίγα μόνο κλικ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *