Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / ΟΠΑΠ: Αυξήθηκαν στα 319,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα στο γ’ τρίμηνο

ΟΠΑΠ: Αυξήθηκαν στα 319,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα στο γ’ τρίμηνο

Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυξημένα κατά 6,1%, στα €319,2 εκατ. (γ΄ τρίμηνο 2015: €300,9 εκατ.), ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο ο ΟΠΑΠ, αύξηση που αποδίδεται στην ισχυρή επίδοσης των αριθμολαχείων και της Ελληνικά Λαχεία. Σημαντικά στοιχεία όμως για τον όμιλο είναι πως υπήρξε βελτίωση μεγεθών στα κυριότερα παιχνίδια του οργανισμού. Ικανοποίηση επικρατεί επίσης και για την πρόσφατη ίδρυση της Tora Wallet η οποία ια προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών όπως οι πληρωμές λογαριασμών, μικροεμβάσματα, ηλεκτρονικό πορτοφόλι, κάρτα πληρωμών, κ.α. Τέλος, υψηλές είναι οι προσδοκίες για τον όμιλο γύρω από την υπόθεση των VLT’s η οποία προσφάτως ενεργοποιήθηκε ξανά…

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €62,3 εκ. (εννεάμηνο 2016: €223,8 εκ.) έναντι €87,1 εκ. στο γ΄ τρίμηνο 2015 (εννεάμηνο 2015: €273,5εκ.), μειωμένα κατά 28,4%, κυρίως λόγω της αναδρομικής αύξησης της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων σε 35% από 1η Ιανουαρίου. Μη συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων, τα προσαρμοσμένα EBITDA εννεαμήνου 2016 μειώθηκαν κατά 3,0% σε σχέση με πέρυσι, επιβαρυμένα και από έκτακτα κόστη ύψους €6,4εκ. στο γ΄ τρίμηνο, τα οποία σχετίζονται κυρίως με την διαιτησία για τα VLTs.

Τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου 2016 ανήλθαν σε €29,3 εκ. (γ΄ τρίμηνο 2015: €49,1 εκ.), μειωμένα κατά 40,3%. Τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2016 διαμορφώθηκαν σε 115,1 εκατ. ευρώ (εννεάμηνο 2015: 159,1 εκατ. ευρώ), μειωμένα κατά 27,6%, ενώ μετά την προσαρμογή για την αύξηση της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων, τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου 2016 διαμορφώθηκαν σε €38,7εκ. μειωμένα κατά 21,2% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Ο Οργανισμός διατήρησε την ισχυρή ταμειακή του θέση, στα 186,7 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου 2016, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Damian Cope αναφέρει:

«Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατέγραψε ισχυρά αποτελέσματα κατά το γ’ τρίμηνο του 2016, σημειώνοντας αύξηση σε ετήσια βάση τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και σε επίπεδο καθαρών εσόδων προ εισφορών. Τα συγκεκριμένα μεγέθη ευνοούνται από την σύγκριση με το αδύναμο, λόγω της εισαγωγής των κεφαλαιακών ελέγχων, αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Ωστόσο σημειώθηκε παράλληλα και σημαντική βελτίωση των επιδόσεων των κυριότερων παιχνιδιών μας.

Σημειωτέον, η κερδοφορία μας επηρεάστηκε σημαντικά από την αύξηση της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων σε 35%, συντελεστής αισθητά υψηλότερος σε σχέση με τον μέσο όρο των Ευρωπαϊκών αγορών.

Στο άμεσο μέλλον, παρότι δεν αναμένεται κάποια σημαντική βελτίωση στο οικονομικό περιβάλλον, παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας που περιλαμβάνει το Όραμα 2020, έχοντας ήδη επιδείξει σημαντική πρόοδο τους τελευταίους μήνες. Ταυτόχρονα, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να επανεκκινήσουμε μετά από μεγάλο διάστημα το έργο των VLTs. Αυτό, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες μας, καθιστούν το 2017 έτος σκληρής δουλειάς και σημαντικών αλλαγών, οι οποίες θα αποτελέσουν τα θεμέλια για επικερδή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών»

Δείτε ακόμα

Check Also

«Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομο τους Ευρωπαϊκό στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *